Home Berichten Pro Cycling Eindelijk als eerste over de streep op de Champ Elysees
Eindelijk als eerste over de streep op de Champ Elysees
0

Eindelijk als eerste over de streep op de Champ Elysees

0

Het is al weer even geleden. Een Nederlandse wegsprinter die zijn fiets als eerste over de streep duwt in de Tour de France. Vandaag was het dan eindelijk weer zover. Dylan Groenewegen, de ontroonde Nederlands kampioen op de weg versloeg op de Champs Elysees André Greipel.

Meerdere malen was hij al dicht bij na twee 6e plaatsen, een 5e plek, een 3e en een 2e plek was het dan zover, eindelijk als eerste over de streep. Hij komt nu in het mooie rijtje van Nederlandse wegsprinters die een tour etappe wonnen. Onder andere Jean-Paul van Poppel en Jeroen Blijlevens gingen hem al voor. De teller met Nederlandse etappe zeges in de Tour de France stond op 155. We hadden dit jaar het geluk om er twee extra bij te schrijven, de teller komt daarbij op 157. We gaan in de toekomst vast nog veel zien van Dylan, maar zeg nou zelf, groen staat hem toch veel beter.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.