Home Berichten Tips & Tricks 10 tricks en tips die het rijden in en na de regen aangenamer maken
10 tricks en tips die het rijden in en na de regen aangenamer maken

10 tricks en tips die het rijden in en na de regen aangenamer maken

0

De zomertijd is in gegaan, later op de avond nog fietsen en mooier weer. Nouja mooier, in Nederland weet je het helaas maar nooit. Zomer en regen komen steeds vaker voor in een zin. Maar met de zomer in aantocht en dus soms ook van die mooie onverwachte regenbuien. Geen paniek wij gaan je enkele bike-hacks en tips geven waardoor je er net iets minder last van hebt.

1. Ass-Savers

Deze plastic bordjes zijn een geniaal product uit Zweden. Je klemt ze onder je zadel en je hebt een droge kont (ass). Ideaal om gewoon altijd op je fiets te laten zitten. Het is een licht gewicht spatbordje van z’n 19 gram. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Je kan ze vinden op deze website.

2. Spatborden

Spatborden horen niet op een racefiets. Achter deze stelling sta ik deels. Spatborden zien er niet heel sexy uit op een racefiets, maar zijn wel praktisch. Je hebt ze bijvoorbeeld van SKS of TOPEAK deze klik je heel eenvoudig op je fiets. Nooit meer een enorme spray van je voor en achter wiel vandaan.

3. Condooms voor je schoenen

Lekkere droge schoenen en sokken, wie wil dat nou niet? Ik wel in ieder geval. Ik rij dus ook al jaren met de overschoenen van Velotoze. Toen je de kop las moest je vast lachen. Nou ik maak geen grap, je trekt namelijk letterlijk een latex ”condoom” over je fietsschoen. Deze overshoen is uiteraard voorgevormd. Een nadeel, het kost even de tijd om ze aan te trekken. Ook bij veel gebruik slijten ze snel. Naast een schoencover hebben ze ook een cover voor je helm. Let op dat dit niet super veel ventileert.

4. Koude handen

Je verwacht het niet maar van rijden in de regen krijg je koude handen. Doe daarom waterafstotende handschoenen aan. Deze zorgen ervoor dat je niet zo snel koude handen krijgt.

5. Piepende ketting

Niets vervelender een piepende ketting. Soms heb je net een verkeerde olie zitten op je ketting. Je kan er dan voor kiezen om tijdens nat weer een speciale nat weer olie te smeren. Je hebt tegenwoordig een breed merk smeermiddelen. Dit is dus persoonlijk wat iemand fijn vind. Ik ben erg fan van de oliën van Muc-Off, deze hebben er een voor droog en nat weer. Maar die van Squirt zijn ook erg fijn.

6. Plassen

Rijden door de plassen en een z’n groot mogelijke spray krijgen. Leuk toch? Dit lijkt iedereen leuk, maar heb je er wel eens over nagedacht wat er kan gebeuren als je door een plas met water rijdt? Je hebt namelijk geen idee hoe diep die plas is. Er kan bijvoorbeeld een dikke scheur in het asfalt zitten of enkele stenen kunnen ontbreken. Je kan zelf wel invullen wat er dan kan gebeuren.

7. Een Gabba

Je kleding kast kan tegenwoordig niet meer zonder. Een Gabba, dit is een mooi regenjack die alle profs ook hebben. De meeste hebben die van Castelli, die de naam Gabba ook mogen voeren. Naast Castelli hebben bijna alle grote en kleine merken dit jack. Deze regenjassen zijn erg fijn en lekker warm. Door de speciale coating loopt het water er in een soort bolletje/druppeltje van af. Naast dat het water goed afgevoerd word is deze ook goed ventilerend.

 

 

 

8. Een polisch op je frame

Gebruik jij al een polish voor je fiets? Dit scheelt namelijk erg veel in poets beurten. Je brengt deze na het schoonmaken van je fiets aan en de eerste volgende regenbui spoel al het vuil snel en eenvoudig van je fiets af. Let op dat je deze niet op de remranden of schijfremmen aanbrengt.

9. Oude kranten

Gooi de oude kranten niet weg. Deze kranten kan je prima gebruiken als je natte schoenen hebt. Maak enkele proppen van de bladzijdes en stop deze in je schoenen. Je schoenen drogen dan extra snel aan de binnenkant.

10. Wassen

Doe je natte en vieze kleding gelijk in de wasmachine. Dit voorkomt dat ze niet meer schoon worden. Als de modder vlekken eenmaal in je mooie pak getrokken zijn is het vaak een crime deze er weer uit te krijgen.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.