Home Berichten Tips & Tricks 5 Bike hacks die je rit in de regen een stuk aangenamer maken.
5 Bike hacks die je rit in de regen een stuk aangenamer maken.

5 Bike hacks die je rit in de regen een stuk aangenamer maken.

0

Regen is voor vele onder ons een goed excuus om lekker op de bank te blijven liggen. Soms ontkom je hier niet aan. Dit doordat je je niet wil laten kennen bij je fietsmaten of omdat je niets vermoedend zo een regenbui in rijdt. Daarom hebben wij 5 handige bike hacks voor jullie op een rijtje gezet. Deze artikelen vind je in bijna ieder huishouden wel.

1. Vershoudfolie

Overschoenen houden je voeten voor het eerste half uur droog. Maar na dit half uur gaat het al snel, je hebt eerder het gevoel dat je aan het zwemmen bent. Om dit te voorkomen doe eerst je schoenen aan. Rol vervolgens enkele keren de rol vershoudfolie om je schoen heen, doe dit lichtjes zodat je je voet nog kan bewegen. Maak met een schaar een gat om je schoenplaatje heen en trek je overschoen aan. Je hebt nu lekker warme en droge voeten. Het enige nadeel is dat je voeten niet kunnen ademen en ze zullen dus nog wel nat zijn van het zweet.

2. Hersluitbare vershoudzakjes

Iedereen heeft er wel een, een smartphone. Voor de meeste zijn meest dierbare bezit, op zijn racefiets na dan. Als smartphones ergens niet tegen kunnen is het wel water (uitgezonderd de laatste Samsung en iPhones modellen). Het is daarom aan te raden om deze in een hersluitbaar vershoudzakje te doen. Je kan je telefoon gewoon blijven gebruiken en doordat hij in een zakje zit word hij niet nat. Je kan hier tevens je pinpas in bewaren. Deze life hack is niet alleen handig tijdens de regen, maar ook bij warme dagen waarbij je veel zweet. Ik gebruik hem namelijk altijd.

3. De Telegraaf

Niet om te lezen maar om je schoenen zo snel mogelijk te laten drogen. Mocht je niet gebruik hebben gemaakt van onze eerste bike hack, dan zit je nu waarschijnlijk met zeiknatte schoenen en kun je je rit van morgen wel vergeten. Treur niet, maak meerdere propjes van een bladzijde uit de krant en stop deze in je schoenen totdat ze er net uit komen. Krantenpapier neemt veel vocht op en zorgt ervoor dat je schoenen droog worden. Het kan zijn dat je dit proces meerdere keren moet herhalen.

4. Schoonmaakazijn

Dit product wordt voornamelijk op de wielerbaan gebruikt maar kun je zeer zeker ook gebruiken buiten op je wegfiets. Het zorgt ervoor dat je banden schoon zijn zodat de kans op glijden en dus vallen verkleind word. Door deze bike hack ook te gebruiken op de weg plakt er minder snel vuil en kleine steentjes op je band. Dit verkleint weer de kans op lekrijden, want zoals we allemaal weten is dit ontzettend vervelend.

disk_lifebehindbarsnl_001

5. Baby doekjes

Een luide en irritante piep op het moment dat je wil gaan remmen, dit geluid kent iedereen die schijfremmen heeft. Je kan dit eenvoudig oplossen door voor je rit met een babydoekje langs je schijven te gaan. Wellicht dat deze niet in ieder huishouden te vinden zijn maar mocht je er nog een paar in huis hebben probeer deze zeker eens.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.