Home Berichten Accessoires Stages Cycling carbon power meter in januari 2016 te koop
Stages Cycling carbon power meter in januari 2016 te koop

Stages Cycling carbon power meter in januari 2016 te koop

0

Afgelopen zomer onthulde Stages Cycling haar nieuwe power meter. Een bijzondere versie wel te verstaan. Stages koos niet een aluminium basis voor haar nieuwe model, maar ontwikkelde een volledig carbon power meter. Mocht je kerstcadeautje uitgesteld zijn tot volgende maand dan zit je goed. Vanaf januari is de power meter verkrijgbaar voor €799 uitgevoerd voor SRAM of FSA 386EVO cranksets.

Naast het feit dat een power meter natuurlijk een doel heeft, namelijk je vermogen meter, ziet het nieuwe carbon model er ook nog eens erg goed uit. Stages heeft het er niet makkelijk mee gehad om de power meter te maken en dit ligt simpelweg aan de toepassing van het carbon. Bij het inzetten van de eerdere modellen die Stages heeft ontwikkeld kwamen er allerlei afwijkingen aan het licht. De producten waren ontwikkeld op basis van een aluminium crank en dit zorgde voor veel problemen met de meetwaarden. De enige oplossing die je dan nog hebt is een volledig nieuwe product ontwikkelen. En dat heeft Stages Cycling dan ook gedaan.

stagescycling_carbon_powermeter

De nieuwe behuizing voor de power meter heeft een 28% lager profiel, 17% dunner aan de frontzijde en is het geheel 200% sterker. Je kunt hem ook inzetten in combinatie met volledig carbon cranks. Uiteraard beschikt te power meter over ANT+ en Bluetooth Smart om te verbinden met je favoriete device.

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl