Home Berichten Algemeen In 80 dagen de wereld rond
In 80 dagen de wereld rond

In 80 dagen de wereld rond

0

Wielrenners, een gek volk al zeg ik het zo zelf. Voor enkele van ons geldt het motto: hoe gekker hoe beter. Voor een 24 uurs race, solo inschrijven en rijden. Van west naar oost Amerika rijden. En voor weer een enkeling in 80 dagen de wereld rond. De Schot Mark Beaumont had de afgelopen maanden maar 1 doel voor ogen. In 80 dagen de wereld rond. Niet in een luchtballon, vliegtuig of boot, maar op de fiets. De routinier vond dat het na zijn succesvolle poging in 2008, waarin hij in 194 dagen de tocht deed, het nog sneller kon. Om deze tocht in 80 dagen te volbrengen moest Mark zich houden aan een strakke planning. Per dag moest er 384km gereden worden door weer en wind, in regen en zonneschijn. De tocht werd verdeeld in 4 sessies.

Tegenslag

De rit ging niet zonder slag of stoot. Een paar flinke valpartijen, noodweer, veel tegenwind en een ongeluk met de camper. Dit doet wel wat met je als renner, maar Mark wist zijn focus en doel altijd goed in beeld te houden.

Een team met een oranje tinje

Mark kon zijn record poging natuurlijk niet alleen doen. Het team dat hem nauwlettend in de gaten hield bestaat uit een mekanieker, een fysiotherapeut, een voedingsdeskundige en een manager. Het oranje tintje in de ploeg is de fiets. De Koga is speciaal ontworpen voor Mark en is van het sterkste en lichtste materiaal. Goed genoeg dus om deze recordpoging te laten slagen.

Parijs is nog ver

Aankomst in Parijs, een mooier einde bestaat er in mijn ogen niet. Ook de Schot koos voor deze stad. Hij gebruikte Parijs zowel als vertrek- en aankomst stad. Volgens Joop Zoetemelk is Parijs nog ver, deze beroemde zin kent iedereen. Ook deze zin slaat weer op de Schot, die zijn eigen doel nog even voorbij streefde door nog een dag eerder in Parijs aan te komen. 29.000 km’s werden er gedurende de rit afgelegd. De rit ging door meer dan 14 landen. Er werd zelfs in een maand tijd 7.031 miles, omgerekend zo’n 11.315 km’s, gereden. Hiermee werd nog een ander record gepakt, namelijk de meeste miles gereden op een fiets. Mocht je benieuwd zijn naar meer verhalen en informatie, neem dan zeker een kijkje op de website van Mark.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.