Home Berichten Fietsen Amstel Gold 2017

Amstel Gold 2017

0

Zondag 16 april is het weer zover, de mooiste koers  en enige klassieker van Nederland. De 52ste Amstel Gold Race staat komend weekend weer op het programma. Een koers die dwars door Limburg gaat en de renners brengt over de mooiste beklimmingen.

De AGR

Zoals de afgelopen jaren zal er ook nu weer gestart worden op de grote markt in Maastricht. Na de start maken de renners 3 grote lussen door het limburgse heuvellandschap. De finish ligt ook dit jaar weer in Vilt. Deze finish is ook wel bekend van het WK wielrennen in 2012 en was ook de afgelopen jaren de finish locatie van de AGR.

Route van de Amstel Gold Race

Een grote wijziging

Ook dit jaar word er weer een grote wijziging doorgevoerd op het parcours. De laatste beklimming van de Cauberg word uit het parcours gehaald. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van het afwachtende koersen. De afgelopen jaren werd de koers op de laatste beklimming beslist. Door deze beslissing zal er dus een minder voorspelbaar koersverloop zijn.  De Cauberg ligt nu op 19 km van de finish.

Amstel Gold Race 2013

#AGR

Wil je tijdens het weekend op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Hou dan de hashtag #AGR op social media in de gaten. Je kan ook de speciale app downloaden, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Ook kan je je favoriete team en renner volgen tijdens de AGR. De app kan je vinden in de Appstore en de Playstore.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.