Home Berichten Accessoires Blaze Laserlight is er speciaal voor jouw veiligheid
Blaze Laserlight is er speciaal voor jouw veiligheid

Blaze Laserlight is er speciaal voor jouw veiligheid

0

Het maakt niet uit of je op een snelle racefiets rijd, of je normale dagelijkse exemplaar. Veiligheid blijft altijd een hekel punt en helemaal in deze tijd van het jaar. Zien en gezien worden. Bij Blaze hebben ze hier een innovatieve oplossing voor bedacht genaamd  de ‘Laserlight’.

Nu de donkere dagen haar intreden hebben genomen is het des te belangrijk dat medeweggebruikers je goed kunnen zien. Een goede lamp doet wonderen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De Laserlight van Blaze richt zicht op extra veiligheid voor de fietser door de inzet van een groene laser. Door middel van deze laser wordt er een afbeelding van een fiets geprojecteerd op de weg. Verkeer dat het fietspad moet kruisen krijgt op deze manier een waarschuwing voordat je er daadwerkelijk bent. Dit verkleint de kans dat medeweggebruikers de weg op draaien net wanneer jij aan komt rijden.

Je kunt dit concept in veel verschillende situaties plaatsen: overstekende voetgangers tussen auto, dode hoek bij automobilisten en slecht verlichte kruispunten. Het is eigenlijk helemaal zo gek niet bedacht. De projectie bevind zich zo’n 6 meter voor je fiets en de unit is ook nog voorzien van een 300 lumen fietslamp. Een totaaloplossing dus.

De lamp is standaard voorzien van een stevige aluminium stuurklem en oplaadkabel met USB-aansluiting. De prijs is echter wel wat pittig want je tikt een goede 160 euro af voor de Laserlight. Of hij het waard is lees je binnenkort in onze uitgebreide review.

Blaze Laserlight 02

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl