Home Reviews Sportvoeding Test: BYE! Nutrition, sportvoeding met de natuur in de hoofdrol
Test: BYE! Nutrition, sportvoeding met de natuur in de hoofdrol

Test: BYE! Nutrition, sportvoeding met de natuur in de hoofdrol

0

BYE! Nutrition is zo’n merk waar ik vrolijk van word. Het bedrijf maakt sportvoeding en je kunt er repen, gels en nog veel meer kopen. Nu is dat op zich niet zo heel bijzonder want er zijn legio merken met sportvoeding, maar toch weet BYE! Nutrition zich te onderscheiden van vele concurrenten. Het merk heeft er namelijk bewust voor gekozen iets heel belangrijks centraal te zetten in haar producten. Ik mocht een aantal producten van BYE! zelf uitproberen en hoe ze bevallen zijn vertel ik je graag.

De natuur in de hoofdrol

De meeste sportvoeding wordt ontwikkeld in een laboratoria en de basisstoffen komen uit een potje. Is dit slecht? Nee, niet echt hoor. Toch vindt BYE! dat dit niet de beste combinatie is voor je lichaam. Zij kiezen er bewust voor om de grondstoffen voor haar sportvoeding gewoon bij moeder natuur te halen. Op de velden, akkers en boomgaarden om precies te zijn. Wie wel eens sportvoeding van BYE! heeft gebruikt kan dit wel beamen. Het is namelijk iets anders van smaak dan je gewend bent.

Wij ontvingen van BYE! Nutrition een complete set met sportvoeding. Een pot met oplosbaar poeder voor het maken van een Isotonic sportdrink, verschillende smaken Endurance bars en enkele Energy Gels. Dit zijn eigenlijk ook de meest gebruikte producten die eigenlijk niet kunnen ontbreken in je kast. Wij zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe voeding en weten gelukkig erg goed waar we wel en niet van houden. Maar in welk hokje gaan de producten van BYE! geplaatst worden?

 

BYE! Isotonic Sportdrink

Het aanvullen van energie en vocht tijdens het sporten is enorm belangrijk voor jou als sporter. De manier waarop je dit doet kan op verschillende manieren maar een sportdrank is een goede manier om dit snel en efficiënt te doen. Naar mijn mening zijn er twee factoren het meest belangrijk voor een sportdrank, namelijk: de samenstelling en de smaak. Het is natuurlijk geweldig als het bomvol goede stoffen zit, maar als het amper weg te krijgen is heb je er nog steeds weinig aan.

bye-nutrition-lifebehindbarsnl_002

De Isotonic sportdrank van BYE! bevat geen vetten maar is voorzien van de benodigde zouten tijdens je workout. Denk hierbij aan: Natrium, Calcium, Magnesium, Kalium en Fosfor. Verder vind je natuurlijk ook nog koolhydraten in de oplossing waarvan driekwart bestaat uit snelle suikers. Doordat de sportdrank ook magnesium-citraat en magnesium-chloride bevat helpt het ook mee aan het voorkomen van spierkramp.

En dan is er nog dat stukje smaak. Dit is absoluut de lekkerste sportdrank die ik tot nu toe gehad heb. Ik ben fan! Geen chemische smaak, of rare nasmaak. De sportdrank smaakt lekker naar rood fruit en het is net alsof je een flesje cassis mee hebt voor onderweg. Helaas is mijn pot inmiddels bijna leeg maar ik weet wel dat de volgende opnieuw de Isotonic Sportdrink van BYE! gaat worden. Het enige dat ik onhandig vind aan de pot is het schepje. Hij is namelijk net zo breed als je hals van je bidon en dit maakt het onhandig om de poeder erin te gooien. Een smaller uiteinde, of een iets smaller schepje zou het helemaal af maken.

bye-nutrition-lifebehindbarsnl_003

BYE! Endurance Bar

Elk merk moet natuurlijk een reep hebben. De verschillende soorten en smaken zijn eindeloos en ook bij BYE! vind je ze in het assortiment. De smaken zijn echter wel wat anders dan we gewend zijn. Geen banaan, aardbei en chocolade, maar Cocos, Cranberry en Appel Kaneel.

Het doel, van de Endurance Bar is enerzijds zorgen voor snelle energie en anderzijds ook je bloedsuikerspiegel gelijk houden. De natuurlijke suikers uit fruit en tarwekiemen zorgen voor de snelle energie. Allemaal moeder natuur dus. Net als de havermout en zaden die zich focussen op het gelijk houden van je bloedsuikerspiegel. De reep bevat in tegenstelling tot de sportdrank wel vetten maar wel van plantaardige oorsprong. De repen zijn 40 gram en kunnen niet smelten of bevriezen. In totaal levert de reep 598 kJ aan energie.

bye-nutrition-lifebehindbarsnl_005

De repen van BYE! zijn makkelijk weg te krijgen en zijn niet overdreven plakkerig of lastig uit de verpakking te halen. Wel moest ik even wennen aan de smaken. De kokos smaak vond ik erg lekker, maar de appel kaneel was mij te zwaar qua smaak. Ik ben hierin ook wat meer een frisse smaken liefhebber en de appel kaneel is voor mij meer voor bij de open haard tijdens een koude winterdag. De cranberry smaak daarentegen deed het ook prima.

 

BYE! Energy Gels

Net als de repen en de sportdrank kan ook een handige en compacte gel natuurlijk niet ontbreken. De gels van BYE! bestaan grotendeels uit concentraat van echte vruchten. Alle smaken hebben een ding centraal, het extract van de dadel vrucht. De samenstelling van de gel is zo gemaakt dat hij direct opgenomen wordt door je lichaam en je zo voorziet van nieuwe energie. Iets meer dan de helft van de koolhydraten in de gel bestaat uit natuurlijke suikers en ze hebben er ook nog 7 vitaminen in weten te stoppen. In totaal is hij goed voor 532 kJ aan energie in een verpakking van 40 gram.

bye-nutrition-lifebehindbarsnl_004

De verpakking is wat smaller dan de meeste gels, maar verder niet veel anders. Je scheurt de bovenkant er vanaf en kunt vervolgens de gel in je mond legen. Ik moest wel even wennen aan de zware smaak van de gel. Veel van dit soort producten hebben een enorm chemische smaak en ik vind ze vaak simpelweg ook smerig. De gels van BYE! vond ik ook even wennen, maar niet vanwege dezelfde redenen. De smaken zijn namelijk heel zwaar en niet het standaard zoete dat je gewend bent. Dit lijkt vooral door de dadel vrucht te komen. Zeker niet vies,  maar even wennen als je ze voor het eerst gebruikt. Een enorm voordeel vind ik ook hier het feit dat het natuurlijk proeft.

Druk aan het ontwikkelen

Nu heb je een reeks aan producten, maar daar stopt het natuurlijk niet. Naast het feit dat BYE! constant bezig is met het door ontwikkelen van haar producten zijn ze met nog iets tofs bezig. Een biologisch afbreekbare verpakking! Sporters hebben nog weleens de neiging om na het drinken of eten van sportvoeding het afval gewoon op straat te gooien. Belachelijk natuurlijk, want je hebt ook ruimte gehad om het mee te nemen, dus dan kun je het afval ook prima mee terugnemen. Om toch de impact van dit gedrag te verkleinen is BYE! druk bezig met deze oplosbare verpakking. Zo levert je afval geen probleem op voor de natuur, maar wordt het binnen no-time onderdeel ervan. Een mooie ontwikkeling maar helaas nog niet beschikbaar voor het grote publiek.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de producten van BYE! Nutrition via een aantal dealers bestellen, waaronder: Duursport en Wielervoeding.nl. Qua prijs hoef je niet te schrikken, want deze natuurlijke producten kosten je niet de hoofdprijs. Een pot met een kilo BYE! Isotonic Sportdrink kost je €19,95, een Energy gel €1,75 en de Endurance reep €1,49.

Mocht je nog een bezoek brengen aan BikeMotion, loop dan even langs bij BYE! Nutrition in hal 9 stand 9.D029.

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl