Home Berichten Algemeen Canyon-SRAM vrouwen team zoekt nieuw talent via Zwift

Canyon-SRAM vrouwen team zoekt nieuw talent via Zwift

0

Het fietsen in de buitenlucht blijft wat mij betreft de overhand hebben ten opzichte van binnen trainen. Helaas kunnen we niet altijd vertrouwen op het Hollandse weer en is het soms niet anders. Met de komst van de zeer populaire software Zwift is het voor steeds meer fietsers leuker geworden om binnen te trainen en hier toch een soort van competitieverband in te zien. Ook bekende rijders en merken nemen deel aan de groeiende community.

We zagen al eerder een drukke virtuele ochtendtraining met Laurens ten Dam en nu sluit Canyon-SRAM racing aan met haar Zwift Academy Program. Dit laatste is overigens een zeer interessante uitdring van vrouwelijke rijders op Zwift, want het team is via deze weg op zoek naar een nieuwe telg voor haar UCI vrouwen team. Steek jij met kop en schouders boven de rest uit, dan kan het zomaar zijn dat je een professioneel contract aangeboden krijgt bij het Cayon-SRAM dames team.

Op dit moment wordt het project nog verder uitgewerkt en kun je binnenkort deelnemen aan het Academy Program. Het platform van Zwift leent zicht erg goed voor dit soort dit soort selecties mede door de meetwaarden die je doorgeeft. Zo zie bijvoorbeeld zelf  constant je geleverde vermogen in beeld, je snelheid en cadans en in sommige gevallen ook je hartslag. Dit is ook weer handige input voor het spotten van mogelijke talenten. Ik krijg een beetje het Nissan GT Academy gevoel, maar dan voor de fanatieke vrouwelijke wielrennen. Dan zit er nu nog maar een ding op, knallen op die pedalen dames!

canyon sram zwift

 

 

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl