Home Berichten Fietsen Cervélo brengt met de C5 haar eerste endurance fiets op de markt
Cervélo brengt met de C5 haar eerste endurance fiets op de markt

Cervélo brengt met de C5 haar eerste endurance fiets op de markt

0

Cervélo lanceerde deze week een volledig nieuwe serie in haar collectie. Dit is best een bijzonder moment voor het fietsenmerk, want het is inmiddels bijna 10 jaar geleden dat er een nieuwe serie werd toegevoegd. De zogenaamde C Serie bevat ook nog een geheel nieuw type fiets, genaamd de C5. 

De nieuwe C5 is voor Cervélo een bijzonder nieuw model. Dit is namelijk de eerste endusance fiets die het merk op de markt brengt. Je moet het zien als een combinatie tussen een echte diehard wedstrijdfiets en een model waarop je lekker kilometers kunt vreten en kunt genieten van een stuk comfort. Geen keiharde fiets, maar het beste van twee werelden. De focus lag voor Cervélo bij het ontwikkelen vooral op comfort, stabiliteit, gedrag en veiligheid.

Cervélo C5 voorvork

Bij de ontwikkeling van de C5 heeft Cervélo alles opnieuw tegen het licht gehouden. Het resultaat hiervan is dat het geheel op sommige vlakken afwijkt van wat we traditioneel kunnen noemen. De trapas is bij de C5 bijvoorbeeld dichter naar de grond gebracht om het zwaartepunt te verlagen. De Project California voorvork geeft een verbeterde combinatie van laterale stijfheid en comfort en het achterframe uit één stuk zorgt voor een toename is stijfheid en een lager gewicht. Het Squoval 2 buizenframe is volledig van carbon en heeft slechts een gewicht van 850 gram inclusief de lak en enkele kleine onderdelen.

Standaard kun je de nieuwe C5 voorzien van Shimano BR-RS805 schijfremmen. Door middel van speciale adapters zijn de meest gangbare remklauwen te monteren, maar dit hoeft natuurlijk niet. Door de ontwerp aanpassingen van het frame is het Cervélo ook gelukt om meer ruimte te creëren voor bredere wielen. Onder andere door de 71,5 graden hoek van de hoofdbuis heb je nu meer vrijheid in de keuze van het formaat wielen voor de C5.

Je kunt bij de C5 kiezen uit een Shimano Dura-Ace Di2 9070 of Dura-Ace 9000 11-speed groepenset. Standaard is hij voorzien van HED Ardennes Plus LT Disc wielen, Continental Grand Prix banden en een Rotor 3D+ BBright (50/34) crankset.

 

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl