Home Life Behind Bars De droom van iedere wielrenner
De droom van iedere wielrenner

De droom van iedere wielrenner

0

Iedere wielrenner droomt er van, een lang recht en breed geasfalteerd fietspad zonder autoverkeer. Maar waar vindt je zo iets?  Vinden is niet zo heel moeilijk, maar het er daadwerkelijk op fietsen is iets lastiger.

Je eerste gedachte gaat uit naar een vliegveld of raceparcours voor motors en auto’s. Je kunt natuurlijk deelnemen aan de 24H van Zandvoort of aan de Rad Am Ring in Duitsland maar dit zijn evenementen die eens per jaar georganiseerd worden. En een vliegveld dan? Dat lijkt iets lastiger te zijn, want je kunt moeilijk je fiets over het hek zetten bij Schiphol. Of toch niet helemaal? Eind 2014 is daar verandering in gekomen, want het enige wat je nu nog in de weg staat is je fiets uit de schuur halen.

vliegveld_soesterberg_01-3

De voormalige militaire vliegbasis Soesterberg is open voor het fietsvolk. Dit betekent dat je kan fietsen op de geasfalteerde start/landingsbaan. Met een lengte van 3077 meter en een breedte van 45 meter was dit de langste militaire baan van Nederland. De mensen onder ons die meedoen aan de Climbing challenge’s van Strava kunnen hun geluk op, aangezien de baan 15  hoogtemeters bevat.

De omgeving van de Utrechtse heuvelrug, waar vliegbasis Soesterberg zich bevind, staat bekend om zijn groene en bosrijke omgeving. Dit is terug te zien op de vliegbasis want de landingsbaan is omringd door bomen, heide en zo hier en daar ook een vliegtuigshelter. Het geeft je de indruk dat je op een plek fietst waar je eigenlijk niet mag zijn, zeker omdat je het gevoel hebt dat er ieder moment een F-16 over je heen scheert.

Er zijn 3 manieren waarop je de landingsbaan kan bereiken. Een daarvan is een schelpenpad, dat is minder geschikt om met je racefiets over heen te rijden. De snelste manier om vanuit de richting Utrecht op de landingsbaan te komen is via de N237 en dan links af te slaan op de Veldmaarschalk Montgomeryweg. Vanuit Amersfoort fiets je over de N221 om vervolgens in Soest links af te slaan op de N413. Eenmaal op de N413 kan je rechts de Soester Hoogt volgen of je kan iets doorrijden en dan de Verlengde Paltzerweg volgen in beide gevallen kom je bij de ingang van het fietspad richting de landingsbaan uit.

Helaas is de landingsbaan dicht voor wandelaars en fietsers tussen 15 maart en 15 augustus dit in verband met het broedseizoen van de vogels.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.