Home Berichten Algemeen Doe mee met het Open Nederlands Kampioenschap Zwift!
Doe mee met het Open Nederlands Kampioenschap Zwift!

Doe mee met het Open Nederlands Kampioenschap Zwift!

0

Zondag 26 februari 2017 heeft de KNWU de primeur voor een nationale virtuele titelstrijd op Zwift. Iedereen met een profiel op Zwift kan deelnemen, maar alleen Nederlandse deelnemers worden in de uitslag opgenomen.

Wat is Zwift?

Elke wielerliefhebber zal waarschijnlijk al van Zwift hebben gehoord, maar voor degene die er nog nooit van heeft gehoord volgt een korte introductie. Zwift is een online trainingsplatform waarbij je met je Smart trainer (Wahoo, Tacx etc.) in een virtuele wereld met en ook tegen elkaar kunt fietsen. Je kan je op een drietal parcoursen helemaal uitleven. Zo is er Watopia, dit is een virtueel gecreëerd fietseiland. Verder kun je fietsen op het WK parcours van 2015 in Richmond (USA) en in London op het parcours van de Prudential Ride. Voor meer informatie over Zwift verwijzen wij je door naar het verslag van de test.

De wedstrijd

De start is om 12:00 uur op zondag 26 februari 2017 en er wordt voor de mannen en vrouwen in 4 verschillende categorieën gestreden om de Nederlandse titel. Er worden dus maar liefst 8 titels verdeeld.

De categorieën zijn verdeeld aan de hand van je FTP (Functional Treshold Power) per kilogram. De verdeling is als volgt:

Categorie: FTP:
A 4 watt per kg of hoger
B Tussen 3,2 en 4 watt per kg
C Tussen 2,5 en 3,2 watt per kg
D Minder dan 2,5 watt per kg

Parcours

Elke categorie rijdt 5 ronden op de Watopia Flat Route.

Deelname

Deelnemen kan eenvoudig via de optie events in de Zwift app (daar meld je je op de dag zelf via de app aan), of als je zondagochtend inlogt op Zwift via het startscherm. Achter je naam zet je de categorie waar je in deel wenst te nemen. Dus <naam> <(categorie)>. Je wordt dan vanzelf tijdig in het startvak geplaatst.

Mocht je meer informatie willen hebben over het evenement, kijk dan op http://www.nkzwift.nl

 

 

 

Patrick Patrick is een fanatiek wielrenner op de weg en in het veld. Hij rijdt wedstrijden op Elite-niveau bij DRC de Mol en loopt warm voor de nieuwste gadgets op fietsgebied. Hij is echt een Specialized man, maar kan zonder problemen warm lopen voor andere merken.