Home Berichten Fietsen Een domme fout of een briljant ontwerp?
Een domme fout of een briljant ontwerp?

Een domme fout of een briljant ontwerp?

0

Als je bovenstaande foto ziet, wat valt je dan op? Nee, niet gezien, kijk dan nog eens heel goed. Oke ik geef je een hint, kijk eens naar de crank. De gedachte die door je heen gaat is vast welke ontwerper bij FELT heeft zit slapen, maar niets is minder waar. Dit is een wel overwogen keuze geweest en dat alles met maar een doel voor ogen, het olympisch goud in Rio tijdens de ploegenachtervolging.

Maak kennis met de FELT TA FRD (FELT TRACK AERO FELT RACING DEVELOPMENT) een asymmetrisch frame met de crank aan de linker zijde. De ontwerpers en engineers van FELT hebben goed gekeken naar het parcours dat wordt afgelegd. Het parcours bestaat uit een aantal bochten naar links in een helling van ongeveer 40 graden. Omdat de fiets alleen gebruikt wordt voor de ploegenachtervolging konden ze bij FELT de fiets zo aerodynamisch mogelijk maken. De fiets hoeft immers niet omhoog of omlaag te sturen of wendbaar te zijn. Door de crank aan de linkerzijde van het frame te plaatsen wordt de rechterzijde aerodynamischer. Tevens stuurt de fiets beter doordat het gewicht en zwaartepunt aan de binnenkant van de bocht ligt.

Het bouwen van deze fiets geeft natuurlijk geen garanties op het winnen van olympisch goud, maar het kan hier wel aan bijdragen. De Amerikanen hebben in ieder geval weer een primeur en dat geeft ze al een kleine voorsprong.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.