Home Reviews Accessoires Test: HideMyBell verstopt je bel op een handige manier
Test: HideMyBell verstopt je bel op een handige manier

Test: HideMyBell verstopt je bel op een handige manier

0

Vaak krijgen wij, lees wielrenners, de vraag waarom wij geen bel op onze fiets hebben. Komt dit omdat het niet aërodynamisch is of omdat vele van ons gewoon te lui zijn om een bel te kopen. Daarnaast staat het ook nog eens een keer ontzettend suf op je sportieve racefiets. Ik vind persoonlijk niets vervelender dan het getril en gerinkel van een traditionele fietsbel als je op ongelijk terrein rijdt. Voor mij dus een goede reden om geen bel te hebben. Maar wat nu als dit helemaal niet meer aan de orde was?

Tegenwoordig heb je voor alles een beugeltje nodig: je Action Cam, je Garmin fietscomputer en eventueel je fietsbel. Je zou daarom ook prima de vraag kunnen stellen of het niet mogelijk is om enkele van deze beugeltjes te combineren. Een soort van multifunctioneel iets. Dit dacht de bedenker van de ‘’HideMyBell’’ steun vast ook. Hij ontwierp hij een beugel voor aan je stuur met bovenop een mount voor je Garmin apparatuur en aan de onderkant een fietsbel. Dit verklaard ook de naam HideMyBell, want de steun verstop letterlijk je bel.

HideMyBell_LifeBehindBarsnl_007

De HideMyBell is een Nederlands product, weegt 46 gram en produceert op 5 meter afstand zo’n 85 decibel. Het geheel is van sterk en duurzaam polymeer wat er onder andere voor zorgt dat het lipje van de fietsbel niet tegen de aluminium bel aan trilt. Dit zorgt ervoor dat je niet een continu getril en gerinkel hoort, zelfs niet wanneer je over de slechtste wegen fiets. Het bijzondere band deze bel is het feit dat je hem eigenlijk helemaal niet ziet. Op het eerste oog is het niets meer dan een handige steun voor je Garmin fietscomputer, maar onder de mount is onopvallend de bel geplaatst.

De HideMyBell is makkelijk te bevestigen. In de ring die om het stuur heen klemt is een scharnier gemaakt is. Hiermee “klap”  je hem eenvoudig om je stuur heen. Ook zit er in de ring een klein stukje schuimrubber dat voorkomt dat de bel gaat schuiven tijdens het rijden. Ik heb een Wahoo RFLKT kan ik die ook gebruiken met een HideMyBell steun? Ja dat is mogelijk. Je kan de Garmin Edge, Wahoo RFLKT en Wahoo RFLKT Plus zonder adapter gebruiken. Wil je een Garmin Edge 605 en 705 gebruiken dien je eerst een SRAM quickview adapter te gebruiken. Ben je linkshandig, dan heb je wel een uitdaging, want je kunt de Hide My Bell hierop niet aanpassen.

In mijn ogen is dit de ideale fietsbel voor iedere wielrenner. De fietsbel en Garmin mount zien er stijlvol uit als je de bel überhaupt al ziet. Op dit moment is er nog geen beugel voor de MIO en is het alleen nog maar mogelijk om de HideMyBell te gebruiken op 31,8mm sturen. Wij hopen dat er ook voor deze gebruikers een HideMyBell komt. De bel bleef bij het rijden over ruwe wegen keurig stil en ik heb op geen enkel moment last van het ‘ding’ gehad.

Persoonlijk vind ik de HideMyBell een geweldig product, een Garmin mount in combinatie met een fietsbel is er een in de catagorie had ik het zelf maar bedacht. Tijdens de eerste rit met de HideMyBell kwam ik er al achter dit blijft langer dan een rit op mijn fietst zitten. Mensen die je wil inhalen horen de bel erg goed. Daarom denk ik dat wielrenners die de HideMyBell zullen gebruiken goed ontvangen zullen worden door de andere weggebruikers.

Pluspunten

  • Geen onnodige extra bel aan je stuur.
  • Rinkelt niet tijdens het rijden.
  • Combinatie met je Garmin of Wahoo fietscomputer.
  • Luide en duidelijke bel.

Minpunten

  • Helaas nog niet beschikbaar voor Mio gebruikers.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de HideMyBell kopen in de webshop van HideMyBell voor een prijs van €29,95. Dit is een scherpe prijs gezien het feit dat je voor een originele Garmin steun een goede 10 euro extra neer mag tellen. De HideMyBell is in de kleuren zwart, geel, rood en oranje verkrijgbaar ook deze kun je in de webshop bestellen.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.