Home Reviews Kleding Hipster modus aan!
Hipster modus aan!

Hipster modus aan!

0

Hij is weer terug van weggeweest, de wollen trui! Vroeger werd er door de helden van toen, lees Eddy Merckx, Joop Zoetemelk, Rogier de Vlaeminck en vele anderen, iedere dag in gereden. Vandaag de dag is het een mode item geworden.

Voor ieder wat wils.

Plots kwam ik Magliamo tegen, een bedrijf uit België die Merino wollen koerstruien maakt. Je hebt de keuze uit een breed assortiment, bestaande uit lange en korte mouwen, koerspetjes en trainingsjacks. Alle koerstruien zijn gebaseerd en goedgekeurd door de renners. Je hebt zoals wij hebben ontvangen de trui van Freddy Maertens, toen deze in 1978 bij de Flandria Velda ploeg reed. Maar je hebt ook de welbekende Molteni trui van Eddy Merckx. Bij het bestellen van je favoriete trui krijg je standaard een paar stuurdoppen mee die matchen bij je trui. Bij iedere trui zitten dus weer andere stuurdoppen.

magliamo_lifebehindbarsnl_002

De trui is van super zacht wol en voelt super fijn aan. Je denkt wol, dat gaat na een tijd toch prikken en jeuken? Niets is minder waar, je hebt hier totaal geen last van. Het leuke aan de truien is dat er achter op de rug fourage zakjes zitten. Dit zijn dezelfde soort zakjes als bij je eigen koerstrui. Bij enkele truien met een korte mouw zitten er zelfs zakjes op de borst. Er zit een kleine rits die tot net iets boven de borst loopt. Dit zorgt er voor dat je niet hoeft te worstelen om je hoofd door het gat te krijgen. Zoals de echte coureurs moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je altijd je rits dicht doet!

Magliamo_LifeBehindBarsnl_001

Merino wol?

We hebben al eerder kennis kunnen maken met enkele producten gemaakt van de Merino wol. De wol die gebruikt wordt door Magliamo is afkomstig van de Italiaanse merinosschapen. De wol is extra warm en zacht in de winter en verkoelend in de zomer.

Voor- en nadelen.

Er is voor mij maar een nadeel en dat is dat er aan de onderkant van de trui aan de binnenkant een label van Magliamo zit. Dit ”wipt” af en toe omhoog en zorgt ervoor dat het label van Magliamo zichtbaar is. De voordelen zijn dat de trui super zacht en van een mooie kwaliteit is, zelfs na het wassen. Ondanks dat de trui van wol is prikt/jeukt de stof niet.

De prijs van een trui varieert tussen de € 109 en € 115 en is te koop in de webshop van Magliamo.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.