Home Reviews Lifestyle Il Magistrale, een magisch bakkie
Il Magistrale, een magisch bakkie

Il Magistrale, een magisch bakkie

0

Wat hebben De bom van Balen, Cima Coppi, Golden Greg en La Prima Donna met elkaar gemeen buitenom het feit dat het bijnamen zijn?
Het antwoord ligt bij Il Magistrale, een koffiemerk geïnspireerd door het wielrennen. De mannen achter Il Magistrale zijn experts binnen de koffie-industrie, die jarenlang ervaring hebben in het zoeken, mengen en roosteren van de juiste bonen tot verschillende melanges. Als wielerliefhebbers zijn ze gestart met het merk “Il Magistrale”.
Elke melange heeft de naam van een icoon in de wielerwereld. Cima Coppi; het hoogste punt in de Giro d’Italia, voornamelijk geïnspireerd op de Passo dello Stelvio die met regelmaat deze titel mag dragen. De Bom van Balen; Tom Boonen, Golden Greg; Greg van Avermaet en La Prima Donna; de eerste vrouw, geïnspireerd door voornamelijk Marianne Vos zijn andere melanges die je terug kunt vinden.

Hoe wil jij je koffie?

Bij het bestellen kun je aangeven hoe je de koffie wilt: als bonen of op diverse manieren gemalen. De lekkerste koffie maak je uiteraard met een vers gemalen boon uit een espressomachine. Daarom heb ik als koffieliefhebber een proefverpakking van Cima Coppi bonen gekregen.
Bij het openen van de verpakking komt de geur van verse bonen direct over je heen. Sluit je ogen en waan je in een Italiaans café waar je een heerlijke espresso of cappuccino aan de bar besteld.
Ik maal mijn bonen altijd vrij fijn zodat je een lekker sterke bak hebt, maar vind het dan lekker om de espresso wat langer door te laten lopen zodat je wel een volle bak koffie hebt. De smaak van deze koffie is erg lekker, lekker vol met een sterk aroma. Het crema laagje is dun, maar blijft stevig liggen. Tegen de tijd dat je de koffie op hebt is de laag nog steeds aanwezig, erg lekker dus. Wat moet je er verder over zeggen? De Cima Coppi maakt een Prima Koppie koffie.

Van koffie ga je harder fietsen

Eén nadeel zit er wel aan: je gaat niet zomaar meer een “coffee ride” doen als de koffie thuis zo lekker is. Het is overigens wel heerlijk thuis komen als je een lekkere rit in de zon gedaan hebt en dan direct zo’n kop koffie kunt zetten.

Het leuke is dat je ook een abonnement kunt nemen als je wilt. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je een zending krijgt: van elke week tot 1x per 4 weken.

En oh ja, 3mg cafeïne per kilogram lichaamsgewicht een uur voor de koers ga je harder van rijden. Dit komt voor de meeste renners tussen de 65 en 75kg neer op 2 espresso’s. Heb je gelijk een excuus om voor de koers nog even snel een bakkie te doen. Je kunt de koffie van IL Magistrale hier vinden.

Jacob Jacob is als coureur altijd al een materiaalman geweest. Dit gecombineerd met zijn bedrijf Vélofysics, waar hij zich bezighoudt met fietsmetingen, training en coaching binnen het wielrennen van zowel recreant en profrenners, maakt dat hij op Life Behind Bars prima zijn ervaring kwijt kan.