Home Berichten Algemeen KNWU roept hulp in van de UCI voor openstaande rekening Tour de France
KNWU roept hulp in van de UCI voor openstaande rekening Tour de France

KNWU roept hulp in van de UCI voor openstaande rekening Tour de France

0

Weet je nog, die prachtige start van de Tour de France dit jaar in Utrecht? Of ben je het misschien al vergeten? De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) in ieder geval niet, want er ligt nog een flinke rekening te wachten om betaald te worden door de organisatie van de Tour de France (ASO).

Beste ASO, kunnen we even vangen? Er staat namelijk nog een post open van maar liefst 140.000 euro. Dit bedrag moet betaald worden aan de KNWU voor het houden van de opening van de Tour de France in Utrecht dit jaar. Toch wil de organisatie van het evenement de rekening niet betalen en reageert ineens niet meer op de brieven die de KNWU stuurt.

De Tour de France, de grootste wielerwedstrijd ter wereld, heeft de start van haar internationale wedstrijdreeks georganiseerd in Nederland. Ook deze wedstrijd dient, net als alle andere grote en kleine wedstrijden in Nederland, een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Nederlandse wielersport. [KNWU]

De bijdrage en de hoogte ervan was geen verassing voor de ASO, want eind vorig jaar werd er al een brief naar de organisatie gestuurd over de kosten van het organiseren van het evenement. Inmiddels is zelfs de Internationale Wieler Unie (UCI) erbij betrokken om te bemiddelen in de kwestie. De ASO is echter niet van plan te betalen, want naar eigen zeggen is het bedrag belachelijk hoog en hebben zij nog nooit zoveel hoeven te betalen. Naar verwachting is er eind van deze maand meer bekend nu de arbitragecommissie van het UCI gevraagd is om een uitspraak te doen.

 

 

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl