Home Berichten Evenementen Doe jij mee met de Strava Global Bike to Work day?
Doe jij mee met de Strava Global Bike to Work day?

Doe jij mee met de Strava Global Bike to Work day?

0

Op 10 mei organiseert Strava een wereldwijde challenge waaraan je deel kunt nemen. Je moet er echter wel iets voor doen natuurlijk en dat is in dit geval met de fiets naar je werk. That’s it! Mocht je benieuwd zijn of er nog iets te winnen valt dan kan ik je vertellen dat dit zeker het geval is.

Ik vind het heerlijk om op de fiets naar mijn werk te rijden. Het is niet zo heel ver, maar je bent wel even lekker onderweg. Je hoofd is leeg als je aankomt en je hebt zo’n heerlijk ontspannen gevoel als je het eerste kopje koffie pakt en aan de slag gaat. Idem voor de rit naar huis. Gewoon lekker ontspannend. De route die ik rijd is perfect en uiterst handig. Mooi asfalt en geen last van stoplichten of rare kruispunten. Helaas is dat alleen niet voor iedereen het geval.

Het doel van Strava is zoveel mogelijk mensen op de been krijgen om op 10 mei naar hun werk te fietsen. Ze willen wel graag dat je de Strava app die dag gebruikt voor het vastleggen van je route. Al deze informatie wordt centraal verzameld en is onderdeel van Strava Metro. Stadsplanners kunnen op basis van deze informatie zien hoe iedereen zich per fiets verplaatst en waar er dingen verbeterd kunnen worden. Zie je, je kunt er dus iets mee winnen.

Naast het verbeteren van de infrastructuur is het ook nog eens gezond en beter voor het milieu. Genoeg redenen om 10 mei lekker je racefiets te pakken naar je werk. Log je route met de Strava app en deel je route, foto’s of leuke verhalen op Social Media met #CommutesCount.

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl