Home Berichten Accessoires Oakley Jawbreaker: Kun je een replica nog van echt onderscheiden?
Oakley Jawbreaker: Kun je een replica nog van echt onderscheiden?

Oakley Jawbreaker: Kun je een replica nog van echt onderscheiden?

0

De Jawbreaker is het jongste lid van de Oakley familie. Je hebt ze vast regelmatig al voorbij zien komen, want hij is een regelrecht succes. De bril (die nog geen jaar oud is) is echter binnen no-time al gekopieerd door onze Aziatische vrienden. Wij vroegen ons af of je eigenlijk het verschil merkt tussen een echte of neppe Jawbreaker? Om een duidelijk antwoord op deze vraag te krijgen bestelden we een replica Oakley Jawbeaker uit China en gingen met beide modellen aan de slag.

Je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan kleuren en krijgt er standaard zelfs 3 lenzen naar keuze bij. Zo kun je kiezen voor gele, transparante, donkere, blauwe, oranje of zelfs groene lenzen. Je kunt je persoonlijke voorkeur direct meegeven bij de bestelling. Het bestellen gaat redelijk makkelijk. Je betaalt rond de $20 voor de bril en verder niet eens verzendkosten. Je moet wel even geduld hebben, maar over het algemeen wordt hij binnen twee weken door PostNL aan de deur afgeleverd.

Oakley_Jawbreaker_lifebehindbars_007

Wanneer je de replica bril op een foto ziet of bij een renner die je ineens voorbij zoeft dan zijn de Jawbones niet van elkaar te onderscheiden. Je ziet het eigenlijk niet eens als je de bril voor je hebt liggen. Je zult dan ook wel begrijpen dat Oakley niet blij is met de deze illegale kopieën. Het verschil tussen de frames is van een afstand niet te zien, maar wel te voelen. De neppe Oakley is een stuk minder mooi afgewerkt en je ziet de randen van het overtollige plastic nog zitten. Om jullie op weg te helpen, de oranje Jawbone is echt terwijl de blauwe Jawbone nep is.

Onderstaande foto geeft een duidelijk verschil weer van de kwaliteit van de lenzen. Hier zit namelijk het grootste verschil tussen beide brillen.Het lijkt er sterk op dat de glazen van de echte Jawbreaker vele malen beter gepolariseerd zijn. Dit is uiteindelijk ook een stuk beter voor je ogen. Je kunt de lenzen tussen beide uitvoeringen niet uitwisselen. Wanneer je dit probeert merk je net als wij dat het eigenlijk helemaal niet goed past. De speciale sluitingen voor de glazen en de pootjes zijn wel 1-op-1 overgenomen van het origineel.

Oakley_Jawbreaker_lifebehindbars_008

De replica kan kwalitatief niet tippen aan het origineel. Zowel niet qua materialen, als qua bescherming voor je ogen. Toch lijken ze op een afstandje identiek en kun je de verschillen niet tot nauwelijks waarnemen. Dan is er natuurlijk nog de prijs. Voor $20 koop je simpelweg geen echte Oakley bril. Nu we het toch over de prijs hebben, het is op z’n minst bijzonder te noemen hoeveel je nog voor dit bedrag krijgt. Je krijgt namelijk niet alleen de bril maar ook een hardcase om hem in op te bergen (iets groter dan het origineel), diverse boekjes, een (nep) garantiecertificaat, een schoonmaak doekje, een opbergzakje, de extra lenzen en zelfs nog een nekkoord.

Toch liever de echte Jawbreaker? Je kunt hem onder andere bij Futurumshop verkrijgen voor € 179,95. Toegegeven, dat is een aardig centje meer dan de $20 op Ebay, maar dit is in ieder geval wel een echte!

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.