Home Berichten Algemeen Op de massagetafel bij ESSV
Op de massagetafel bij ESSV

Op de massagetafel bij ESSV

0

Op Instagram zie je soms wel een paar fotos van profs die op een tafel liggen. Een been in een rare hoek en hun spieren omringd door grote handen. Een massage tussen de wedstrijden of na een pittige training is voor een wielrenner een must.

Waarom sportmassage?

Een massage is er in vele soorten en maten. Een pijnlijke ervaring of puur genot, voor iedereen is deze ervaring anders. Sportmassage is een therapie bedoeld ter bevordering van het spierherstel, de kans op blessures te verminderen en het behandelen van diverse sportgerelateerde blessures. Dit draagt bij aan een sportieve levensstijl en het verbeteren van sportprestaties. Ook de wens van de renner is bepalend, is er in de nabije toekomst een belangrijk doel of heeft de renner blessures. Het is bijvoorbeeld voor een belangrijk doel niet handig om volledig uitgekneed te worden. Dit heeft te maken met het herstel van de spieren. Naast het herstel is dus het doel en blessureleed/preventie een belangrijk element om naar een sportmasseur te gaan. Een sportmassage bevordert het herstel van de spieren en draagt bij aan een beter trainingsrendement.

ESSV

Al vele jaren gaan Patrick en ik met veel plezier naar sportmasseur Eric Splint. Eric heeft in Rotterdam zijn sportmassage praktijk ESSV. Hier kan Eric zijn hobby en werk met volle inzet en plezier uitvoeren. Naast massages kan er ook advies over sportvoeding ingewonnen worden. Soigneurs zoals Eric brengen veel tijd met renners door, zowel in de verzorging als op de massage tafel. Hierdoor hebben soigneurs een sociale functie met een vertrouwelijk aspect. Eric heeft al vele bekende sporters op zijn tafel gehad, neem zeker hier een kijkje.

PREMAX

Sinds enkele weken is er een volledige nieuwe massageproductlijn geïntroduceerd bij ESSV. PREMAX is al jaren bekend aan de andere kant van de wereld. Zo gebruikt de soigneur van ORICA-SCOTT GreenEDGE CT, Robert Brown, al jaren de producten van het Australische merk PREMAX. De producten waren echter nog niet klaar voor de Europese markt. Het product voldeed tot eind 2016 nog niet aan de Europese eisen. Vanaf eind 2016 zijn Eric Splint en Jesper de Hoog van JH Massage Assen de eerste therapeuten die de massageproducten van PREMAX gebruiken.

Premax heeft diverse producten in haar assortiment. De kern van de productlijn bevat 4 verschillende massagebalsems. De balsems kunnen zowel gebruikt worden door soigneurs, fysiotherapeuten en sporters zelf. De balsems hebben een aantal unieke kenmerken.

Het eerste kenmerk is dat zij als vaste vorm in de verpakking zitten. Bij het aanbrengen worden deze door de lichaamswarmte en wrijving uitgedund tot een olie.

Het tweede kenmerk, wat vooral voor masseurs en fysiotherapeuten van belang is, is dat zij een gripverhogend effect hebben. De masseur of fysiotherapeut kan veel effectiever zijn behandeling verrichten, omdat de grip op de te behandelen spieren toeneemt.

PREMAX heeft vier verschillende balsems. De ‘original’ met een frisse geur, die kan altijd worden toegepast. De ‘essential’ met een neutrale geur. De ‘sport’ voor het warmzetten van de spieren, deze is ideaal te gebruiken voor de start van een wedstrijd. De ‘arnica’ voor het bevorderen van herstel en behandelen van blessures.

Andere producten van Premax zijn een massagelotion om te gebruiken in combinatie met de balsems, een anti-frictie crème (broekenvet) en een zonnebrandcrème factor 50. Alle balsems zijn verkrijgbaar in een kleinere verpakking, dit is helaas nog niet van toepassing voor de massage lotion.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.