Home Berichten Fietsen Pinarello presenteert limited edition DOGMA F8W
Pinarello presenteert limited edition DOGMA F8W

Pinarello presenteert limited edition DOGMA F8W

0

Pinarello introduceert de nieuwe DOGMA F8W, haar eerste model voorzien van de draadloze SRAM RED eTap groepset. Naar eigen zeggen de meest interessante innovatie van dit jaar. Het merk ziet de nieuwe DOGMA F8 zelf dan ook wel als de meest innovatieve racefiets op de markt. 

Toegegeven, het SRAM RED eTap groepset is zeker een innovatie als het gaat om elektronisch schakelen. Helemaal omdat het geheel volledig draadloos functioneert. Dit gecombineerd met een zeer goede racefiets zorgt voor een krachtige combinatie. Het systeem werkt wel iets anders dan we gewend zijn. Om achter naar een groter blad te gaan gebruik je de linker hevel en voor een kleiner blad de rechter. het bedienen van de voorderailleur doe je door beide hevels gelijktijdig in te drukken.

De nieuwe DOGMA F8W komt in een gelimiteerde oplage en voorzien van de speciale kleur ‘896 RED WHITE F8W’. Die zag je niet aankomen natuurlijk. Persoonlijk ben ik geen liefhebber van een rode fiets, maar op één of andere manier kan ik het geheel wel waarderen. Het SRAM RED eTap systeem is niet het enige nieuwe op de DOGMA. Je krijgt ook een setje Zipp 303 Firecrest Carbon Clincher wielen en een zeer aerodynamische 3K stuurpen en stuur bij.

Heb je interesse in de Pinarello DOGMA F8W dan moet je er snel bij zijn. Het aantal modellen is beperkt en beschikbaar vanaf januari volgend jaar. De prijs is nog niet bekend, maar iets zegt mij dat het wel even schrikken zal zijn.

pinarello DOGMA F8W 02

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl