Home Berichten Pro Cycling ProTour update
ProTour update

ProTour update

0

Met nog een paar weken te gaan tot het nieuwe wielerseizoen op de weg begint, wordt er ook steeds meer duidelijk over de nieuwe en bestaande ploegen. Wij zetten enkele belangrijke punten voor je op een rijtje zodat je niks mist.

Bahrain Merida Cycling Team

Een nieuwe ploeg met vele grootheden uit de hedendaagse wielersport, denk aan Nibali, Visconti, Rodrigues, Haussler, Gasparotto en Nauvardauskas. Aangezien de ploeg bestaat uit een deel van de huidige Lampre Merida formatie verhuist Merida mee naar Bahrain Merida Pro Cycling Team. Merida heeft al enkele beelden vrijgegeven van de fietsen.

Nieuwe outfit, nieuw Materiaal

Team Astana die opzoek moest naar een nieuwe materiaal sponsor heeft deze gevonden in Argon18. Deze fabrikant moest tevens opzoek naar een nieuwe ploeg, aangezien de huidige ploeg (Bora-Argon18 komend seizoen Bora-HansGrohe) aankomend seizoen op Specialized gaat rijden. Naast de nieuwe fietsen zullen ze ook een nieuw tenue krijgen. Er is een grote verandering, er is een stuk minder blauw te vinden. In mijn ogen gaat de uitstraling een stuk achteruit, of de prestaties dat ook zullen doen is even afwachten.

cyrcb-ewiaaejbw

Peter Sagan

Na het einde van Team Saxo-Tinkoff moeten er enkele renners opzoek naar een nieuwe ploeg. Waar andere moeite moeten doen om die te vinden heeft Peter Sagan moeite om er een te kiezen. Bijna iedere ploeg wilde hem hebben, maar als je alles kan kiezen kun je ook een veel eisen stellen. Peter neemt een vijftal knechten mee naar zijn nieuwe ploeg Bora-HansGrohe, zijn manager, masseur en persagent. Daarnaast verhuist ook Specialized mee als sponsor, zij zullen de nieuwe ploeg van wielen, frames, schoenen en helmen voorzien.

TJ Sport

Een nieuwe ploeg, die overigens nog geen World Tour licentie ontvangen heeft, met een Chinese sponsor die de Lampre tak van de huidige ploeg Lampre Merida opvolgt. Er is nog vrij weinig bekend, alleen dat de renners van TJ Sport op de fietsen van Colnago gaan rijden. Als we naar onderstaande foto kijken kunnen we wellicht ook andere sponsoren opmaken.

tj-sport

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.