Home Berichten Kleding Rapha Team Thermal Aerosuit: aerodynamisch, comfortabel en houdt je warm
Rapha Team Thermal Aerosuit: aerodynamisch, comfortabel en houdt je warm

Rapha Team Thermal Aerosuit: aerodynamisch, comfortabel en houdt je warm

0

De koude dagen komen er weer aan, maar je wilt toch lekker kunnen blijven rijden. Het is belangrijk om te zorgen dat je lichaam goed op temperatuur blijft, maar niemand wordt vrolijk van veel lagen dikke kleding. Rapha komt met een professionele oplossing waarmee je geen concessies hoeft te doen op het gebied van warmte en comfort.

Onder de naam “Pro Team Thermal Aerosuit” komt het merk met een alles-in-een fietspak voor de koud weer. Het is eigenlijk een combinatie van een aantal producten in één, waaronder het Pro Team Jacker en de Winter Tights. Het pak vormt zich strak om je lichaam en is voorzien van verschillende technieken die zorgen dat je geen last hebt van de kou.

Het bovendeel is voorzien van een wind- en waterdichte laag aan de voorzijde en de mouwen en ademend tricot op de rug. Een combinatie die zorgt dat de kou buiten blijft, maar je lichaam wel zijn warmte goed af kan voeren. Vooral dit laatste zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het rijden, want het voorkomt vooral dat je lichaam nat wordt van het zweet. Het onderste deel van het pak bestaat deels uit een zogenaamde ‘waffle print’ stof die zorgt voor een groter oppervlak dan normale platte stof. Deze techniek maakt het mogelijk dat het grotere oppervlak zijn warmte beter vast kan houden.

Het fietspak heeft aan de achterzijde wel een drietal zakken, iets dat ik persoonlijk altijd wel graag heb. Ideaal voor een energiereep of je gels in te stoppen. Het pak is zeker niet goedkoop, maar dan heb je wel een mooie balans tussen aerodynamica, comfort en thermische eigenschappen. De prijs voor dit Rapha aerosuit is €395.

rapha_aerosuit2

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl