Home Reviews Kleding Review: Velo+ “gabba”
Review: Velo+ “gabba”

Review: Velo+ “gabba”

0

Soms ben je dichter bij een utopie dan je zou denken. Althans als je sommige fabrikanten moet geloven. Zo ook Velo+. Ongeacht het weer, koud, nat, sneeuw, regen, mist of vorst, je hoeft het nooit meer koud te hebben. Klinkt goed he? Het jack wat ik kreeg om te testen zou deze situatie waarheid moeten maken.

Een aantal jaren geleden is de “Gabba” van Castelli gelanceerd. Sindsdien is dat een heus icoon geworden in de fietskleding. Een jack wat de weersinvloeden buiten houdt, maar het zweet doorlaat. Velo+ heeft sinds kort zijn eigen “Gabba”. Het van oorsprong Italiaanse merk is één van de velen die zo’n jack lanceren, maar slechts weinig merken kunnen hem kwalitatief goed genoeg maken dat hij levert wat er beloofd wordt.

Wat mij is opgevallen is dat dit jack niet gevoerd is en erg dun is. Mijn gevoel zegt dan ook dat het nooit echt warm kan zijn, maar door de distributeur ben ik gewezen op het feit dat je echt niet veel kleding nodig hebt onder dit jack, dus daar houd ik mij dan maar aan.
De eerste rit die ik maak nadat ik dit jack gekregen heb is gelijk een mooie test. Het is 3-4 graden boven nul en mistig. Zo mistig dat je geen twee opeenvolgende hectometerpaaltjes kunt zien.
Gelijk de proef op de som: een lang zweethemd, koersshirt en dit jack aan (en natuurlijk een koersbroek, lange broek en handschoenen/overschoenen). Ik plan in mijn hoofd een rondje waarbij ik na een half uur weer dicht langs huis kom voor het geval dit te weinig blijkt te zijn. Het is immers maar een paar graden boven nul.

Koud maar toch warm..

Bij het thuis wegrijden voelt het erg koud aan mijn armen, maar wat mij erg verrast is dat dit na een minuut of twee totaal verdwenen is. Ik heb vervolgens mijn hele rit afgemaakt zonder ook maar een klein beetje kou te hebben.
De volgende ritten van hetzelfde: rond het vriespunt, mistig en veel wind, met enkel een kort zweethemd, lang shirt en dit jack aan zonder ook maar iets van kou te hebben. Heerlijk!!

 

Elke keer als ik thuis weg rijd voelt het eerst vrij koud, maar dat verdwijnt na enkele minuten helemaal. Dit jack is erg dun, maar doordat hij wind- en waterdicht is houd hij jouw warmte erg goed binnen. Dat is zijn voordeel, maar let op: als je weinig warmte produceert dan heb je het dus ook snel koud. Ga onderweg dus niet te lang staan praten en zorg ervoor dat je met wind mee ook gewoon blijft doorrijden. Als je namelijk zelf weinig warmte produceert krijg je het onherroepelijk koud.

Hij verdwijnt stiekem in mijn kast.

Het leuke van dit jack is dat hij iets meer dan de helft kost van de versie van Castelli. Je kunt hem in fluo oranje, of in het zwart kopen met lange of korte mouwen. Echter Velo+ is een merk wat zich vooral specialiseert in teamkleding. Je kunt alle kleding inclusief dit jack dus ook volledig gepersonaliseerd maken.

Conclusie: Dit jack maakt waar wat de fabrikant belooft en is een uitkomst voor de koude en gure dagen. Hij gaat dus ook echt niet terug naar de distributeur, maar verdwijnt lekker in mijn kledingkast.

Jacob Jacob is als coureur altijd al een materiaalman geweest. Dit gecombineerd met zijn bedrijf Vélofysics, waar hij zich bezighoudt met fietsmetingen, training en coaching binnen het wielrennen van zowel recreant en profrenners, maakt dat hij op Life Behind Bars prima zijn ervaring kwijt kan.