Home Berichten ROTOR Uno groep eindelijk in productie
ROTOR Uno groep eindelijk in productie

ROTOR Uno groep eindelijk in productie

0

Het is al even bekend bij het grote publiek, we weten hoe hij eruit ziet en enkele onder ons weten zelfs al hoe hij schakelt. Ik heb het natuurlijk over de nieuwe groep van ROTOR, de Uno. Het is de eerste hydraulische schakelgroep voor op de weg. De ROTOR Uno groep is deze week officieel in productie gegaan en wij kunnen eigenlijk niet wachten om er op de weg mee te kunnen rijden. Wanneer de groep beschikbaar is voor de consument is nog niet bekend.

RotorUno_LifeBehindBarsnl_001

Wat wij wel met zekerheid kunnen zeggen dat het echt indrukwekkend is wat deze club met mensen voor elkaar heeft gekregen. Dat werd helemaal goed duidelijk tijdens Eurobike in Friedrichshafen.  Nu we de verschillende componenten van dichtbij konden bekijken zagen we eigenlijk direct hoe goed dit product ontwikkeld is. Daarnaast is het ook nog eens een lust voor het oog.

Ik heb tijdens het evenement heel even de nieuwe groep kunnen testen. Vooral het schakelen van het hydraulische systeem. Weliswaar op een Tacx trainer, maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Eerder schreven wij al een blog over de nieuwe ROTOR groep, maar nu waren we ook in de gelegenheid om alle losse componenten van dichtbij te bekijken. Ook bij de ROTOR groep heb je keuze uit een schijfrem of een velgrem, deze zijn beide samen met Magura ontwikkeld. Een ander leuk detail is de cassette van de testopstelling. Hierin is meerdere malen het ROTOR Uno logo gedrukt en volgens onze contactpersoon kunnen we hier nog aardig wat leuke ontwikkelingen verwachten.

Benieuwd naar de ROTOR UNO groep, zie hieronder de beelden gemaakt tijdens Eurobike.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.