Home Berichten Fietsen Met deze rugzak word het fietsen met spullen leuk!
Met deze rugzak word het fietsen met spullen leuk!

Met deze rugzak word het fietsen met spullen leuk!

0

EVOC is binnen de mountainbike wereld geen onbekende. Wegwielrenners kennen dit merk wat minder, maar als je ze kent weet je wat je mag verwachten. Eerder hebben we de EVOC Travelbag gereviewd. De keuze van kleuren en materialen vielen direct op. EVOC maakte dit jaar tijdens de Eurobike een nieuwe rugzak serie bekend, deze serie staat bekend als de EXPLORER PRO. Deze serie is in de categorie die moet je gezien hebben. 

EXPLORER PRO

Voordat we jullie wat meer vertellen over deze fantastische fiets rugzak zijn hier even wat huishoudelijke mededelingen. De EXPLORER PRO is er in 2 varianten. De 30 liter beschikbaar in 3 kleuren, blauw met grijs, olijf groen en zwart. Er is ook een 26 liter, ook deze is beschikbaar in 3 kleuren, olijf groen met grijs, rood en zwart.

De 30 liter, die wij hebben getest, beschikt over 7 opberg containers. Twee zitten er op heuphoogte en kan je gebruiken om kleine spullen in op te bergen. Deze containers of vakken zijn eenvoudig te bereiken tijdens het fietsen en kan je het beste gebruiken voor repen, gels en je telefoon. Er zit een groot vak tegen de rug van de tas. Hierin kan je een speciale waterzak indoen om uit te kunnen drinken. Mijn laptop past net in dit vak en gebruikte ik daar dus voor. Je hebt een groot vak waar je al je spullen in kan doen. Dit vak kan je groter of kleiner maken, door een speciale ”zak” die in dit vak hangt. Je kan de ”zak” oprollen en je maakt dan van een grote container, twee containers. Je kan in de kleine container, die je kan bereiken via de rits aan de onderkant van de tas, je vuile was makkelijk opbergen. Zo blijft je schone en vuile was netjes in een eigen vak. Het voordeel van deze grote container is dat je hem helemaal kan openvouwen zodat je alles goed kan pakken zonder heel je tas overhoop te halen. Aan de voorkant van de tas zitten twee kleine vakken, ideaal voor je fietsbril bijvoorbeeld.

De rug van de EXPLORER PRO beschikt over een speciaal ”air flow contact system”. Dit houdt in dat de tas van je rug afgehouden wordt voor ideale luchtcirculatie, je hebt dus nooit meer een natte rug. Wat ook heel fijn is dat de band om de tas vast om je heupen te zetten heel breed is. Dit voorkomt dat de band op een gegeven moment in je buik gaat snijden. De band om je borst is op een ideale hoogte te schuiven, dit is ideaal omdat iedereen anders is en dus andere wensen heeft voor deze hoogte.

Alle banden samen geven je het gevoel alsof je wordt geknuffeld, dit is ook precies het systeem zoals EVOC het bedoeld heeft. De schouderbanden zitten vast aan de tas met de zogenaamde ”Brace Link”, deze clips zorgen ervoor dat ook nu weer een comfortabele positie gevonden kan worden. Het is de bedoeling om de tas wat lager op je rug te dragen. Dit voorkomt dat de tas te hoog op je rug hangt waardoor je moeite krijgt met fietsen.

In de regen hoef je ook niet bang te zijn voor natte kleren, de tas beschikt namelijk over een regenhoes. De regenhoes trek je heel gemakkelijk over je rugzak heen. Ik raad je wel aan om dan even af te stappen en even te kijken of hij overal goed zit. De regenhoes is ook van een lekkere heldere kleur, tijdens de donkeren tijden is het altijd wel fijn als je wat opvalt.

De kleur van de tas zelf is ook wel heel opvallend, we hadden de blauwe met grijze uitvoering. Dit geeft de tas een strakke en sportieve uitstraling. Door de ”Brace links” ziet de tas er ook super strak en sterk uit.

Woon-werkverkeer

Heerlijk dit soort ritjes, even snel voor het werk. Fietsen, douchen en dan werken. Wij hebben het geluk dat we op ons werk kunnen douchen. Er is echter altijd wel een nadeel, je moet veel spullen meenemen. In mijn geval mijn laptop, oplader, handdoek, kleding en schoenen. Vaak krijg je dan het beeld van een volgepropte rugzak die niet lekker meer zit.

Dit probleem was gelijk weg toen ik de EXPLORER PRO gebruikte. Een tas die super goed zat en waar alles zonder moeite in past. Het was ook totaal niet vervelend om te fietsen met deze tas, zelfs een rit van 70km naar familie in Brabant was geen enkel probleem. Je merkt dat de banden aan de schouders en op je heupen totaal niet gaan irriteren. Wat ook altijd fijn is dat je geen natte rug krijgt tijdens het fietsen. De zakken op de heupen zijn ook ideaal voor bijvoorbeeld je telefoon en je repen en gels voor onderweg.

De Explorer Pro gaat je zo’n €180,- kosten. Als je veel woon-werk verkeer gaat maken komende maanden dan zou ik het wel weten.

 

 

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.