Home Berichten Algemeen Schijfremmen in het nieuwe jaar al toegestaan in WorldTour
Schijfremmen in het nieuwe jaar al toegestaan in WorldTour

Schijfremmen in het nieuwe jaar al toegestaan in WorldTour

0

Schijfremmen maken langzaam hun opmars in de wielerwereld. Bij het veldrijden zie je ze al steeds meer, alleen de normale wegfietsen blijven op dit vlak nog achter. Maar nu de geruchten rond gaan dat de UCI schijfremmen goedkeurt vanaf 1 januari 2016 kan dit zomaar eens veranderen.

Volgens een artikel op CyclingTips hebben verschillende bronnen laten weten dat de regels voor schijfremmen met ingang van het nieuwe jaar zullen veranderen. Alle team hebben dit jaar de mogelijkheid gehad om te testen met het toepassen van schijfremmen. Als de goedkeuring ook daadwerkelijk doorgevoerd wordt dan mogen de teams vanaf dat moment met schijfremmen deelnemen aan de WorldTour van het UCI.

Het gebruik van schijfremmen heeft als voordeel dat je veel meer remkracht hebt dan de traditionele velgremmen. Dit merkte we onlangs maar al te goed bij het testen van de Specialized Tarmac. Het is ook niet voor niets dat deelnemers aan het veldrijden erg goede ervaringen hebben met dit type remmen. Voor de amateur klassen zal de goedkeuring volgens bronnen vanaf 1 januari 2017 van kracht zijn.

 

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl