Home Berichten Fietsen SIGMA lanceert een nieuwe fietscomputer: ROX 12.0 SPORT
SIGMA lanceert een nieuwe fietscomputer: ROX 12.0 SPORT

SIGMA lanceert een nieuwe fietscomputer: ROX 12.0 SPORT

0

Sigma heeft een nieuwe volwaardige gps fietscomputer uitgebracht en gaat zich mengen in de strijd met Wahoo en Garmin. Met de ROX 12.0 SPORT word de huidige ROX serie uitgebreid met een navigatiesysteem. Dit navigatie systeem werkt zowel op de weg als in het veld. Door middel van flexibele sjablonen kunnen alle waarden zoals hartslag en snelheid eenvoudig en overzichtelijk worden weergegeven.

De ROX 12.0 is gemaakt voor fietsers die tot het uiterste gaan. Dit is onder andere te zien aan de snelle routeberekening en vloeiende kaartopbouw. Door de snelle gegevensuitwisseling via WiFi maakt het mogelijk om te uploaden naar de SIGMA CLOUD en andere route/trainigs diensten. Je kunt ook routes laden en fietsen vanuit bijvoorbeeld Strava, je dient deze wel via WiFi te uploaden naar de ROX 12.0.

Specificaties

Een 3 inch kleurendisplay van hoge resolutie dat makkelijk in de zon af te lezen is. Naast het kleurendisplay is het scherm ook nog een te bedienen via touchscreen. Er bevind zich een kleine aan/uit knop aan de zijkant van de computer en 3 knopen aan de voorkant van het systeem. Het interne geheugen van de ROX 12.0 is 8GB dit is genoeg om veel routes op te slaan. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een Micro SD kaart te plaatsen in het Micro SD slot. Voor wie de 8GB nog niet genoeg was.  Zoals we gewend zijn van oa Garmin en de Wahoo computers is er ook nu weer een Micro USB slot om de computer op te laden en routes te downloaden.

Koppeling met een powermeter of een andere sensor (snelheid, cadans en hartslag) is mogelijk via ANT+. De ROX 12.0 is compatibel met de elektronische groepen van Shimano, SRAM en Campagnolo.

De ROX 12.0 is er standaard in twee kleuren, grijs en wit. De buitenschalen zijn te verkrijgen in 3 kleuren, blauw, wit en oranje. Standaard worden er bij de buitenschalen ook een driekleurige knoppenste geleverd, hierdoor ontstaan veel kleurvarianten.

Navigatie

De navigatie heeft de volgende functionaliteiten: directe adres invoer, POI en een vrij te kiezen punt. Er zijn al voor 20 landen binnen Europa kaarten geïnstalleerd. Andere kaarten kunnen direct binnen de ROX 12.0 gedownload worden. Deze zijn geheel gratis en altijd up to date. De routes worden automatisch geüpload naar Strava, Komoot en TrainingPeaks. De geselecteerde Live-Segmenten van Strava kunnen via WiFi snel beschikbaar gemaakt worden op de ROX 12.0.

Beschikbaarheid

Vanaf vorige week is de ROX 12.0 SPORT overal verkrijgbaar. De adviesprijs is €399,- voor het losse toestel en in een bundel €479,-. De bundel bevat hartslag meter en een snelheid en cadans sensor. Bij beide word de stuurhouder meegeleverd.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.