Home Berichten Fietsen SRAM waarschuwt voor toenemende verkoop van namaak onderdelen
SRAM waarschuwt voor toenemende verkoop van namaak onderdelen

SRAM waarschuwt voor toenemende verkoop van namaak onderdelen

0

Volgens SRAM loopt het de spuigaten uit, de verkoop van namaak fietsonderdelen. Misschien lijkt het een stuk voordeliger maar je hebt geen garantie dat de onderdelen daadwerkelijk van de juiste kwaliteit zijn en ook je veiligheid komt misschien wel onnodig in gevaar. Reden genoeg voor SRAM om de noodklok te luiden.

Bij het kopen van een fiets of losse onderdelen wil je graag waar voor je geld. Koop je producten van SRAM dan verwacht je een bepaald kwaliteit. Toch kun je online veel producten van SRAM kopen voor een flink lagere prijs dan in de winkel, maar zoals verwacht zit er een addertje onder het gras. Ze zijn vaak niet echt. Veel van de onderdelen zijn voorzien van een weggekrast serienummer en soms zelf helemaal geen nummer. Ook de prijs is vaak al een signaal dat er iets niet klopt, hoe voordelig het ook lijkt.

sram namaak onderdelen

De onderdelen van SRAM zijn altijd voorzien van een laser gegraveerd serienummer. Wanneer de nummers zijn weggekrast zijn de onderdelen vaak verhandeld door niet bevoegde bedrijven. In sommige gevallen komt er ook gerust een complete fiets voorbij voorzien van SRAM onderdelen met weggekraste serienummers. De hoeveelheid niet legaal verkochte onderdelen loopt de spuigaten uit en kost de wielerbranche miljoenen.

Mocht je online een mooie deal tegenkomen met SRAM onderdelen voor je fiets, check dan goed of de serienummers aanwezig zijn.

Foto’s: BikeRadar

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl