Home Berichten Pro Cycling Team LottoNL-Jumbo rijdt ook volgend jaar met Bianchi’s countervail collectie.

Team LottoNL-Jumbo rijdt ook volgend jaar met Bianchi’s countervail collectie.

0

Het celeste groen is ook volgend jaar weer te zien in het prof peloton. Wederom zal Team LottoNL-Jumbo volgend jaar de beschikking krijgen over de fietsen van Bianchi. De renners hebben de keuze uit 4 modellen, daarmee kunnen ze op ieder terrein en discipline uit de voeten.

Countervail fietsen

De countervail techniek van Bianchi houdt in dat 80% van de trillingen vermindert/verzwakt wordt. Dit zorgt dat het frame stijver wordt waardoor het vermogen over een langere afstand gebruikt kan worden. Het lichaam word immers minder moe, je lichaam krijgt minder trillingen waardoor je meer controle hebt over je fiets. De collectie bestaat uit de Oltre XR4, Specialissima, Infinito CV en de Aquila CV. De laatst genoemde is de tijdritfiets van het team.

kruiswijk

De Oltre XR4 is de sprintfiets van de ploeg, ”onze” Nederlandse kampioen Dylan Groenewegen heeft afgelopen seizoen meerdere overwinningen geboekt met deze fiets. Waar de sprinters van de ploeg rijden op de Oltre XR4, hebben de klimgeiten ook een mooi model (wij kunnen het weten), namelijk de Specialissima. Deze lichte maar stijve fiets is ideaal voor de beklimmingen en afdalingen. De Infinito CV is de ultieme fiets voor de klassiekers. Slechte wegen zijn geen enkel probleem voor deze fiets.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.