Home Reviews Accessoires Test: Achterlampje.nl je mag gezien worden.
Test: Achterlampje.nl je mag gezien worden.

Test: Achterlampje.nl je mag gezien worden.

0

Hoe veilig ben je in het verkeer? Hoe kwetsbaar denk je dat je als wielrenner bent? Dit zijn vragen die ik vroeger altijd weg lachte. Ik ben sneller en wendbaarder dan een auto zei ik dan. Angst kende ik bijna niet, met 90km/u een afdaling in was niks. Oversteken en snel voor een auto langs, stom maar je deed het. Maar nu na enkele jaren ‘’mooi weer’’ fietser te zijn zie je wat voor een gevaren er op de weg zijn. Je fietst immers ook voor de ontspanning net zoals de meeste weg gebruikers. Na een bel op mijn fiets, nouja wel eentje die mooi wegvalt onder mijn fietscomputer, is het tijd voor wat extra’s.

Dag of Nacht

Deze extra is een fel achterlampje die tevens kan dienen als een voorlampje. Dit achterlampje is tevens te gebruiken om overdag op je fiets te hebben. Het felle lampje kan in 6 standen gezet worden en is dus altijd zichtbaar. Helemaal wanneer je overdag op een wat grauwere dag gaat fietsen.

Vooral als er tijdens de winterdagen overdag toch gefietst word is het slim om gebruik te maken van verlichting. Automobilisten zien je dan een stuk sneller dan wanneer je zonder verlichting rijdt. Tevens hoef je niet bang te zijn voor het natte weer. De lampjes zijn namelijk waterdicht. Samen met de #ridesafe zijn de mannen van Achterlampje.nl gekomen met fiets verlichting voor wielrenners. Het is dan ook niet gek dat de verlichting voldoet aan enkele wielrenners eisen.

Wielrenners willen iets dat een laag gewicht kent, mooi smoelt, van goede kwaliteit is en goedkoop is. Je fiets is immer als duur genoeg. Het gekke is en blijft dat er duizenden euro’s aan frames, groepen en wielen uitgegeven word, maar niet aan je eigen veiligheid. Met de verlichting van Achterlampje.nl ben je voor een set €34,95 kwijt. De lampjes zijn identiek maar zijn in te zetten als zowel een voorlamp als achterlamp.

Bouwlamp

We kennen allemaal de bouwlampen van oa. Sigma, daarmee kan je de voorlamp niet mee vergelijken. Het is puur voor de zichtbaarheid op de weg. Het bos en de omgeving verlicht je hier niet mee. Toch bevat het lampje 120 lumen en met zijn interne accu kan je 14 uur zorgeloos fietsen (op de dual-flash stand). Is het lampje leeg? Geen nood met de bijgeleverde oplaadkabel is hij zo vol, nooit meer losse batterijen in je achterzak. Je bevestigd het lampje eenvoudig aan je zadelpen of stuur. Je heb echter wel een uitdaging als je een oversized zadelpen hebt (zoals bijvoorbeeld een Ridley Noah of Giant Propel) en een Aero stuur hebt. Het bandje is dan net niet lang genoeg. Het past wel maar is niet ideaal. Alle overige zadelpennen worden zijn wel compatible.


Je kan de lampjes instellen op 6 verschillende standen uiteraard gaat de batterij dan langer of korter mee. De achterlicht standen zijn als volgt Dual-flash de batterij gaat 14 uur mee, Flitsend de batterij gaat 10 uur mee, Pulserend SOS de batterij gaat 12 uur mee, Eco Rood de batterij gaat 7 uur mee en Fel Rood de batterij gaat 3,5 uur mee. De stand voor het voorlicht is Eco Wit ook hierbij gaat de batterij 7 uur mee.

Het opladen van het lampje kan je heel eenvoudig doen. Aan de achterkant zit een rubberkapje met daarachter een micro usb aansluiting. Het lampje zet je aan door de aan en uitknop te gebruiken aan de zijkant. Het lampje kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Aangezien je het bandje dan draaien ten opzichte van het lampje, dit is super handig.

1 of 2

Wij raden je altijd aan om de combi te nemen het is namelijk erg makkelijk om zowel een voorlampje als een achterlampje te hebben. Gebruik je het voorlampje even niet? Kan je hem altijd delen met je fietsbuddy.

Wij kunnen niet meer zonder dit achterlampje en vinden het echt een aanvulling je veiligheid en zichtbaarheid op de fiets. De achterlampjes zijn te verkrijgen op de website van Achterlampje.nl.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.