Home Reviews Onderhoud Test: Bike7 Care Pack
Test: Bike7 Care Pack

Test: Bike7 Care Pack

0

Sinds ik gestopt ben met koersen kost het mij nogal moeite om op de fiets te stappen. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het wisselvallige weer van de afgelopen maanden. Gelukkig is inmiddels de lente gekomen en daarmee het mooie weer. Dit betekent overigens niet dat je niet meer na iedere rit je fiets volledig schoon hoeft te maken. Met geregeld een plas water op de weg is je glanzende fiets binnen no time weer toe aan een wasbeurt. Van Bike7 hebben wij het speciale Care Pack ontvangen. Dit is een samengesteld pakket met alles wat je nodig hebt om je fiets ideaal te onderhouden en schoon te maken. Wordt het hiermee een stuk makkelijker?

Het speciaal samengestelde Care Pack met daarin alle benodigdheden om je fiets optimaal schoon te maken bestaat uit een aantal producten, namelijk de Degrease, Clean, Shine & Protect, Dry Lube en Wet Lube. Degrease is een ontvetter op solventbasis, dat wil zeggen dat het een oplosmiddel is. Door het vele fietsen verzamelt zich een hoop vuil en troep, voornamelijk op de ketting en de derailleurwieltjes. De Clean is een fietsshampoo die zelfs het hardnekkigste vuil verwijderd. De fietsreiniger is op waterbasis waardoor deze niet schadelijk is voor het milieu.

shine en protect

De Shine&Protect is een spray die zorgt voor een beschermlaag op je fiets. Deze beschermlaag is flinterdun en waterafstotend en zorgt voor een mooie glans. Tot slot zit er in het Care Pack de Lubricate. Dit is een olie die na het schoonmaken van je fiets ervoor zorgt dat je ketting en de derailleurs weer in topconditie zijn.

 

Bike7 heeft een speciaal schoonmaak stappenplan gemaakt hoe je het beste je fiets kan schoonmaken. Als je onderstaand stappenplan volgt, blijft je fiets in topconditie.

Stap 1: Degrease

De Degrease van Bike7 is speciaal voor de gesmeerde onderdelen van de fiets. Denk hierbij aan de ketting, kettingbladen en de derailleurwieltjes. Spuit hier de degrease op en laat deze enkele minuten inwerken.

Stap 2: Clean

Spuit de volledige fiets nat, spuit vervolgens de Bike7 Clean over de fiets en laat ook dit enkele minuten inwerken. Wrijf vervolgens met een borstel of een spons over de fiets. En spoel de fiets wederom af met water.

Ap9fUmFOdrZkGXc-0l4ddsrLz8ev-Xt2jzCHqWxhUvS1

Stap 3: Shine&Protect

Laat de fiets drogen of maak de fiets zelf droog en spuit vervolgens de Bike7 Shine&Protect op het frame. Hiermee wordt het overige vocht verwijderd en voorzien van een beschermlaag.

Stap 4: Lubricate

Gebruik de Lubricate om alle bewegende onderdelen van je fiets te smeren. Denk hierbij aan de ketting, kettingbladen, derailleurwieltjes en derailleurs. Let op dat je bij de ketting de Lubricate in het midden van de schakel spuit. Ga na het smeren even met een doek langs je ketting om het overtollige vet weg te halen. Je hebt de keuze uit een wet en een dry lube. Welke je gebruikt hangt dus hoofdzakelijk af van de omstandigheden waarin je fietst. In de nattere maanden is het goed om de wet lube te gebruiken, terwijl je in de droge periode prima gebruik kunt maken van de dry lube.

Bike7 heeft een speciale instructie video gemaakt hierin leggen ze nog eens rustig uit hoe je nu het beste je fiets kan wassen.

Wat vinden we het Bike7 Care Pack?

Ik ben heel positief over het Bike7 Care Pack. Het hardnekkigste vuil wordt goed verwijderd. Dit lukt niet altijd met een emmer warm water en afwasmiddel waar ik voorheen altijd mijn fiets mee schoonmaakte. Hetzelfde met de ketting, dit is bij mij altijd een drama geweest. Als ik mijn ketting schoon ging maken betekende dit toch zeker dat ik 10 minuten aan het poetsen was en vervolgens een vieze wasbak achterliet. Nu kan ik gewoon de ketting laten zitten en de Degrease er overheen spuiten, even laten intrekken, dan afspuiten en je ziet het vet en vuil uit de ketting lopen. Na het gebruik van de ontvetten heb je gewoon weer een schone cassette en ketting met een glans van toen het geheel nog nieuw was. Schoon is goed, maar het oog wil ook wat.

De Shine&Protect blijf echt dagen zitten en ruikt ook nog eens erg lekker. Dit maakt natuurlijk voor de werking niet uit, maar het is simpelweg fijner dan een vieze chemische lucht. Het enige nadeel bij de Shine&Protect vind ik wel dat je het heel licht moet aanbrengen en goed moet nawrijven met een schone doek. Dit moet je doen omdat er anders dikke druppels op het frame achterblijven die vervolgens opdrogen en moeilijk achteraf kunnen worden verwijderd. Opzicht geen grote ramp maar wel goed om rekening mee te houden. Ook op een mat frame krijg je een mooie satijnen glans.

AlbedwKUWJ6o8wZ_ChWXS4W2El4NyLao7YejpTIF3G4W

Hoe goed de Lubricate smeermiddelen zijn is vaak lastig te bepalen. Eigenlijk moet je hier een chemische analyse voor maken en wij zijn slechts fietsers, geen laboranten. Toch kan ik zeggen dat de wet lube in de natte maande ervoor zorgde dat er een goede smeerlaag over mijn ketting en cassette bleef zitten. Dit merkte ik erg goed toen k vergeten was mijn fietsketting te drogen na een natte rit. Normaal heb je direct de volgende dag/dagen lichte roestaanslag en nu eigenlijk niet.

Het werken met schoonmaakproducten is iets heel persoonlijks vind ik. De een vind dit prettig en de ander misschien niet. Of Bike7 echt jouw ding is moet je vooral ondervinden in de praktijk. Voor nu kan ik je in ieder geval melden dat zowel ik als Martijn de producten nog steeds gebruiken en het eigenlijk tot nu toe onze favoriet is.

Prijs en beschikbaarheid

Het geheel Bike7 Care Pack tikt een goede € 45 uit je portemonnee. Persoonlijk vind ik dat best meevallen voor de verschillende producten samen. We merken dat je er redelijk lang mee kan doen en dit komt de investering ten goede. Je kunt het set onder andere bestellen bij Futurumshop.

 

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.