Home Reviews Sportvoeding Test: BYE! Nutrition Energy Shot met pepermuntsmaak
Test: BYE! Nutrition Energy Shot met pepermuntsmaak

Test: BYE! Nutrition Energy Shot met pepermuntsmaak

0

Als ik vandaag de dag iets lastig vind is het wel het kiezen van de juiste sportvoeding voor tijdens mijn workout. Is het niet qua ingrediënten dan is het wel qua smaak. Na mijn positieve ervaring met de Isotonic sportdrink en repen van BYE! Nutrition kon ik het niet laten om de nieuwe Energy Shots van ze te proberen. Met een vakantie naar Spanje voor de boeg (inclusief racefiets) een prima combinatie.

Een Energyshot is ideaal voor de momenten dat je net even dat extra zetje nodig hebt. Dit kan tijdens het fietsen zijn, maar ook bij een lange autorit of lange dag. BYE! heeft dit product onlangs toegevoegd aan haar assortiment en weet hier ook weer een leuke eigen twist aan te geven. En met leuk bedoeld ik eigenlijk ook lekker. Er is namelijk een pepermuntsmaak toegevoegd aan de vloeistof. Dit zorgt voor een lekkere frisse smaak na het drinken van het buisje vloeistof.

BYE Nutrition Energy Shot LifeBehindBarsnl 003

Leuk dat het lekker smaakt, maar daarvoor koop je het in eerste instantie natuurlijk niet. Je wilt die energie stoot natuurlijk. De samenstelling is dus ook belangrijk, hoewel ik persoonlijk de smaak ook wel een groot deel van de keuze vindt. De BYE! Energyshot is gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. Er zitten dus geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen in. In de shot krijg je Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12 binnen en 15 gram koolhydraten. Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat je energiestofwisseling optimaal verloopt en je energie vrijmaakt uit vet, koolhydraten en eiwitten. Het is dus niet zomaar een vloeibaar pepermuntje.

BYE Nutrition Energy Shot LifeBehindBarsnl 002

Je krijgt de Energy shot in een handig kunststof buisje en ze worden per drie verkocht. Voordat je het shot gaat drinken moet je eerst even goed schudden. Wat je zeker niet moet vergeten is om bij inname de vloeistof een seconde of 15 in je mond te spoelen. Klinkt misschien gek, maar hierdoor is het effect van de frisse pepermuntsmaak optimaal. BYE! adviseert je wel om niet meer dan 2 ampullen per 24 uur in te nemen door de dosering cafeïne. Het beste kun je het shot zo’n 10 minuten voor het gewenste resultaat innemen, dan merk je het direct als je lichaam behoefte heeft aan wat extra energie.

BYE Nutrition Energy Shot LifeBehindBarsnl 004

Hoewel het altijd lastig is om het exacte resultaat vast te stellen zonder direct aan de slag te moeten met reageerbuisjes en injectienaalden, is het vooral het persoonlijke resultaat en gevoel bij sportvoeding. Ik nam het Energy Shot in tijdens een pittige rit in Spanje net voordat de fut eruit was. Na zo’n 10 minuten merkte ik dat het vermoeide gevoel weg trok en dat het leveren van inspanning weer beter ging. Zo ongeveer een ruim half uurtje uitstel van executie, maar dit kan natuurlijk verschillen per persoon. Dus ja, het werkt voor mij eigenlijk heel goed. Daarnaast vind ik de frisse pepermuntsmaak echt geniaal en vooral ook erg lekker.

Je kunt de BYE! Nutrition Energyshot (3x25ml) per direct verkrijgen bij de aangesloten dealers voor een prijs van €4,95.

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl