Home Reviews Sportvoeding Test: BYE! PRO Isotonic Gel
Test: BYE! PRO Isotonic Gel

Test: BYE! PRO Isotonic Gel

0

BYE! heeft in samenwerking met Roompot-Nederlandse Loterij een isotone gel ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat je tijdens je training of wedstrijd voldoende energie hebt om te kunnen blijven knallen! Voor ons een uitgelezen kans om dit nieuwe product van BYE! eens te testen. Martijn en ik namen beide de gels mee om eens te zien wat BYE! ditmaal in petto heeft.

Bye Nutrition IsoGel LifeBehindBarsnl 001

PRO Formule

Om de prestaties te optimaliseren hebben ze een erg krachtige gel ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van de unieke PRO formule. De PRO formule bestaat uit BCAA, l-arginine, l- citruline, framboos ketonen en cafeïne.

  • BCAA houdt spierafbraak tegen en zorgt voor het herstel en de groei van spieren.
  • L-arginine zorgt voor een verbetering van de doorbloeding.
  • L-citruline zorgt voor een verbetering van de doorbloeding in de darmen.
  • Framboos ketonen zorgen voor een betere vetverbranding.
  • Cafeïne zorgt voor een opwekkend effect en houd je scherp.

Zoals alle producten van BYE! is ook de Isotonic Gel 100% natuurlijk van smaak en bevat geen kunstmatige smaak-, zoet- en kleurstoffen.

Bye Nutrition IsoGel LifeBehindBarsnl 003

Isotonic gel tijdens een trainingsrit

Ik heb de gel getest tijdens een trainingsrit en is mij erg goed bevallen. De smaak is rood fruit en erg lekker. De gel is gelukkig niet zo zoet dat je het moet wegspoelen met water. Dat vind ik een enorme pré. Hierdoor merkte ik wel dat bij de eerste inname de gel erg geconcentreerd is. Deze geconcentreerde smaak komt door de PRO formule en het feit dat hij minder zoet is dan andere gels op de markt. Desalniettemin vind ik de gel wel erg lekker van smaak en voel ik dat de gel snel zijn werk doet en mijn benen soepeler aan gingen voelen. Door het enkel gebruik van natuurlijke producten heb je wel een “echte” smaak.

Bye Nutrition IsoGel LifeBehindBarsnl 002

De gel is voorzien van een draaidop. In koers kan dit nog weleens wat moeite kosten om de gel open te draaien, maar ik moet zeggen dat je deze dop er snel af draait. Verder is het een vrije grote verpakking, het voordeel hiervan is dat de gel vrij dun is en hij dus makkelijk in je achterzakje past. Ook hoef je niet bang te zijn dat de verpakking open klapt omdat hij op spanning staat. Het nadeel is dat je wel goed moet knijpen om alle inhoud er in een keer uit te krijgen. Mijn voorkeur zou zijn om de gel iets kleiner te maken zodat je iets makkelijker de inhoud van de gel tot je kunt nemen.

Bye Nutrition IsoGel LifeBehindBarsnl 004

Conclusie, BYE! heeft met de PRO Isotonic Gel een topproduct in huis en is een aanrader voor iedere wielrenner. Of de smaak naar je zin is blijft altijd persoonlijk, maar voor liefhebbers van natuurlijke sportvoeding is dit echt een aanrader. Inmiddels hebben we al wat producten van BYE! mogen testen en gelukkig heeft het merk een goede constante formule.

Je kunt de BYE! PRO Isotonic Gel verkrijgen bij de aangesloten dealers voor een prijs van € 2,35 per stuk.

Patrick Patrick is een fanatiek wielrenner op de weg en in het veld. Hij rijdt wedstrijden op Elite-niveau bij DRC de Mol en loopt warm voor de nieuwste gadgets op fietsgebied. Hij is echt een Specialized man, maar kan zonder problemen warm lopen voor andere merken.