Home Reviews Lifestyle Test: Elite Ozone ontharingscrème
Test: Elite Ozone ontharingscrème

Test: Elite Ozone ontharingscrème

0

Een vraag die veel fietsers bezighouden: Scheer jij je benen ook? Over het nut van het benen scheren kun je uitgebreid discussiëren, maar meestal komen we tot de conclusie dat het “er gewoon bij hoort”. Dan de volgende vraag: zit je uren met de ladyshave van jouw vrouw, loop je onbeschaamd de drogist uit met een Venus Divine, of kies je toch voor de mannenvariant om daar de stoppels van jouw “guns” mee te snoeien?

Ozone van Elite heeft een andere variant: de ontharingscrème speciaal voor wielrenners. Het klinkt leuk, maar staat het ook op hetzelfde niveau als de grasmaaier van jouw vrouw?

Als je de dop van het flesje van 150ml er af haalt komt er een kleine spons tevoorschijn samen met een beschrijving van het product. Deze hele kaart kun je kort samenvatten: de spray gelijkmatig opbrengen, klein kwartiertje laten inwerken en met de spons eraf vegen. Een klein detail is dat deze crème speciaal is ontwikkeld om ook in “de gevoelige zone” te gebruiken, dat gaat echter verder dan deze test en laat ik aan jou zelf over om mee te experimenteren.

Zo gezegd, zo gedaan. Het aanbrengen van de spray is vrij makkelijk en het flesje sprayt van zichzelf gelijkmatig, dus dat is geen probleem. Alleen kwam ik er achter dat de 150ml vrij snel op is en ik de helft van mijn rechter onderbeen nog niet ingesmeerd heb. Dan maar even met de hand uitsmeren.

Het grote moment..

Na een kwartier wachten komt het grote moment. Voor de zekerheid ben ik in de zon in de tuin gaan zitten met de tuinslang in de aanslag om onnodige rotzooi in de badkamer te vermijden.
Eigenlijk moet ik zeggen dat het er afvegen met het sponsje vrij makkelijk gaat (je moet wel even hard duwen) en het resultaat er mag zijn. Geen haar, zelfs geen stoppel meer te vinden. Behalve dan dat ene stukje net boven mijn enkel waar ik de crème niet goed gesmeerd heb. Stiekem ben ik wel erg tevreden met het resultaat, zo glad zijn ze lang niet geweest.

Nog wel wat praktische zaken: de crème zelf ruikt wat chemisch, maar niet hinderlijk. Maar ik heb dit in de open lucht gedaan en misschien is het in een afgesloten badkamer wat anders. Als je zelf een beetje netjes werkt heb je niet echt veel rotzooi van. De spuitbus spuit het gelijkmatig en morst niet. Maar: laat de crème niet te lang in de zon op de tegels zitten: ik heb nog een lichte plek op de tegel zitten waar ik het gemorst heb. Een wondje wat ik had op mijn been voelde eigenlijk niet vervelend aan tijdens het inwerken en afspoelen van de crème, terwijl ik me juist voorbereid had op een pijnlijke operatie.

Een succesverhaal?

Is het dan toch een groot succes? Niet helemaal. De prijs van 12-14 euro, afhankelijk waar je het koopt. Als je nagaat dat de bus maar voor 1 scheerbeurt is, is de prijs vrij pittig. Daarvoor denk ik dat ik toch maar met wat schaamrood op de kaken met een Venus Divine de vragende blikken in de drogist ga trotseren. Misschien is het wel een idee om dit gelijk na de winter een keer te gebruiken om voor de eerste keer de wintervacht te lijf te gaan. Als je meerdere malen je benen kon ontharen met een bus dan was dit idealer.

Jacob Jacob is als coureur altijd al een materiaalman geweest. Dit gecombineerd met zijn bedrijf Vélofysics, waar hij zich bezighoudt met fietsmetingen, training en coaching binnen het wielrennen van zowel recreant en profrenners, maakt dat hij op Life Behind Bars prima zijn ervaring kwijt kan.