Home Reviews Kleding Test: Fietskleding van Ornot
Test: Fietskleding van Ornot

Test: Fietskleding van Ornot

0

Vanuit Ornot kregen wij de vraag of wij een nieuw set kleding wilden testen. Daar zeggen wij uiteraard geen NEE tegen. Maar wij besloten om het eens anders aan te pakken. Een review met een vrouwelijke touch!

Avonden van te voren keek ik op de website van Ornot om te kiezen welke set ik nu echt het liefste wilde testen, want de keuze is reuze. Maar zeker een belangrijke en ook een zeer lastige. Welke kleuren passen het beste bij elkaar? Als vrouw besteed je hier toch altijd de nodige aandacht aan. De broek moest matchen bij mijn bovenstuk en ook niet te vergeten, de sokken moeten passen bij de rest. Toen zag ik dat er sowieso veel kleding goed matcht met elkaar. Ornot geeft je de keuze uit veel verschillende kleuren. Zo heb je bijvoorbeeld lichtblauw in de sokken, en dat zie je terug in de broek en/of top. Je kunt op die manier oneindig combineren en goed gematched op de fiets zitten.

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 001

De set die ik de afgelopen periode getest heb was de Womens house BIB shorts – Block Bleu maat M, de Womens Bleu Line- House Jersey maat S en de Merino Bleu Line Sock maat S. Op de website zag het set er goed uit en de kleuren paste goed bij elkaar. Het trok direct mijn aandacht en kwam als favoriet uit de trekking. Toch is het altijd maar afwachten hoe een set er daadwerkelijk uitziet als je het in handen hebt. Maar goed, dat is de keerzijde van online bestellen.

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 100

Het pakket kwam binnen en ik was onwijs nieuwsgierig over hoe de kleding eruit zag in het echt. Dan voel je je net een klein kind die een cadeau krijgt. Snel de verpakking open maken en kijken hoe de stof eruit ziet en aanvoelt. Ik kan merken dat de kleding van hoge kwaliteit is. Het voelt als waar voor je geld en dit is toch de eerste kennismaking met een merk.  Zo word er bijvoorbeeld een YKK rits gebruikt in de top. Dit zijn een van de beste ritsen die gebruikt kunnen worden in kleding. Het word vaak open en dicht gedaan en hoe vaker je fietst, hoe meer het gewassen word. Dus ritsen moeten sterk zijn. De top voelt zacht aan en is mooi van kleur. Aan de achterkant van het boord vind je de contouren van de staat Californië. Ornot komt uit Amerika en is gefabriceerd in Californ. De top is aan de voorkant wat korter. Als je lang bent kun je hier misschien wel over vallen, maar dat probleem heb ik niet. En weet je, je zit in de fietshouding dus dat hij iets korter is merk je eigenlijk niet eens.

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 003

Waar ik wel vaak moeite mee heb bij fietskleding zijn broeken. Ik ben best klein en heb wat bredere benen. Dan kan zo’n broek een beetje gaan knellen aan mijn bovenbenen. Dit heb ik wel eens gehad met mijn eerste fietsbroek. Na een tijdje fietsen deden mijn benen zo’n zeer dat fietsen niet aangenaam meer was. Gelukkig is dit niet zo met deze broek van Ornot. De broek zit als gegoten. Aangezien ik een dames broek heb zit daar ook een speciale dames zeem in. Mannen broeken en dames broeken verschillen daarin echt. Je hebt inmiddels andere contouren. De zeem in de broek is voor vrouwen anders gevormd dan mannen en is voor iedereen ook anders te beoordelen. Vaak zijn deze vrouwen zemen roze van kleur. Waarom? Omdat roze altijd geassocieerd word met vrouwen. Deze zeem in de Ornot broek is appeltjes groen van kleur. Weer eens wat anders, vind je niet? Voor mij zit het super en ik heb geen enkele moeite gehad met het rijden.

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 005

Ready, Steady, Go

Nu heb ik heel de set heb aangetrokken en ben ik klaar om te gaan fietsen. Maar waar zal ik eens naar toe gaan vandaag? Wordt het een rondje door Kinderdijk, langs Dordrecht of naar de Heinenoordtunnel en weer terug? Met een nieuw set kleding moet je toch wel even lekker een stuk rijden om echt te ervaren hoe het zit. Looks zijn leuk, maar comfort natuurlijk veel belangrijker. Vandaag kies ik voor de Heinenoordtunnel. Het is een mooie dag om te gaan fietsen en de zon schijnt heerlijk. Dus maar goed dat ik de set van Ornot met korte mouw en korte broek heb gekozen. Alsof ik het wist.

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 009

Wat ik merk aan de fietskleding is dat het mooi aansluit aan mijn lichaam en voldoende ventileert. Dit laatste is een belangrijke factor bij je keuze voor kleding, want het is verre van comfortabel als je erg zweet in je kleding. Wat ik ontzettend fijn vind is dat mijn benen niet afknellen door een te strakke broek. Ik denk dat veel vrouwen met iets bredere bovenbenen dit probleem wel herkennen. Mocht je wat smallere bovenbenen hebben dan raad ik je wel aan om hem niet in een te grote maat te nemen, want anders gaat de broekspijp wat open staan.

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 001

Zelfs mijn sokken zitten naar wens. Ik hou totaal niet van dikke naden bij mijn tenen en moet mijn tenen kunnen bewegen in mijn schoenen. Dit gaat dus prima. Dus, op het sokkenvlak ben ik ook tevreden. Check! Nu de top nog, want dit is soms ook een uitdsging. Als ik fiets dan gaan namelijk de meeste tops naar boven trekken.

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 004

Bij deze had ik dat opvallend niet. Er zit een goede anti slip strip in en ik wordt daar als vrouw helemaal gelukkig van. Aan de achterkant zitten 3 handige zakjes zodat ik al mijn spullen mee kan nemen. Wat ik niet zo prettig vind is dat het wagentje van de rits precies in het kuiltje van mijn keel valt. Dit los ik op door de rits iets open te zetten. Gelukkig is het mooi weer en niet echt een probleem.

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 010

Einde van de rit….ik heb zalig gefietst in de kleding van Ornot. Het is een merk wat lekker opvalt met zijn kleuren, en een eigen style heeft met kwalitatief goede materialen. Je kan oneindig combineren en zit niet met losse kleidingstukken die niet bij iets anders passen. Neem zeker eens een kijkje op de website van Ornot. De kleding is wel prijzig. Je betaalt al omgerekend snel zo’n €335. Je krijgt hiervoor een top, broek en een paar sokken. De kwaliteit is zeer goed maar je zult er wel diep voor in de buidel moeten tasten. Echter heb je dat bij een merk als Rapha bijvoorbeeld ook. Misschien even afwachten tot Black Friday voordat je besteld?

OrNot fietskleding lifebehindbarsnl 007