Home Reviews Accessoires Test: de HideMyBell 2.0
Test: de HideMyBell 2.0

Test: de HideMyBell 2.0

0

Vorig jaar schreven wij over een innovatie die mijn fietsleven veranderd heeft. Door dit product te gebruiken ging ik van asociale wielrenner naar een voorbeeldige weggebruiker (althans op de fiets). Ik ging van “wat heb jij voor een lelijke pukkel op je stuur” naar zie jij mijn bel zitten? Ik heb het natuurlijk over de HideMyBell, na een jaar heeft deze een nieuwe uitstraling en een nieuwe functie.

Van 2 naar 3

Er is nog al het een en ander veranderd aan de nieuwe HideMyBell, eigenlijk heeft de hele beugel een grote face lift gekregen. Laten we beginnen bij de klem die om je stuur zit. Bij de vorige versie zat het schroefje aan de bovenkant en kon je er eenvoudig bij maar er bleef af en toe water in staan. Dit schroefje is nu verplaatst naar de onderkant en “valt” heel mooi in de beugel.

Nog een grote verandering is een optie, ja het begint steeds meer op een auto te lijken, namelijk een adapter voor een actioncam of lamp. Om je actioncam en lamp te monteren moet die voldoen aan een eis en dat is dat deze de welbekende “GoPro mount” heeft. Deze adapter is een echte aanrader, zeker als je veel in het donker rijdt en bijvoorbeeld een Sigma Buster hebt of als je het leuk vind om je ritjes te filmen met je action camera.

De ideale positie voor je fietscomputer

Om de ideale positie voor je fietscomputer te vinden kan je de bel van de beugel afschroeven en de houder enkele millimeters verplaatsen. Draai hem 90 graden, de houder komt nu zijdelings te staan en je kan een Polar en Wahoo fietscomputer erop plaatsen. Met de nieuwe versie van de HideMyBell kan je naast de Garmin, Polar en Wahoo ook de Sigma, Mio en Bryton plaatsen.

Conclusie

Eindelijk is er nu goed nieuws voor de fietsers met een Mio, die kunnen nu ook gebruik maken van de HideMyBell. Door het toevoegen van de adapter om je action cam en lamp te monteren wordt de beugel nog veelzijdiger. De bel belt nog steeds zoals vanouds, daar is niks aan veranderd. De HideMyBell is te verkrijgen op de website voor de prijs van € 34,95. Wil je hem met een adapter dan kost hij je € 42,95. Wil je de adapter los kopen is dat ook mogelijk, deze kost € 12,95. Een nadeel is dat het moertje van de adapter niet op de adapter geplakt is waardoor je deze snel kwijt kan raken als je even niet oplet. Je kan kiezen uit 5 verschillende kleuren groen, blauw, wit, zwart en rood.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.