Home Reviews Lifestyle Test: Kwaremont, bier voor kopmannen
Test: Kwaremont, bier voor kopmannen

Test: Kwaremont, bier voor kopmannen

0

Het testen van een doos met bier speciaal gebrouwen voor kopmannen. Wat een straf! Neh, dat is natuurlijk gekkigheid want een lekker biertje slaan we ook bij Life Behind Bars niet af. Maar is dit nu echt het bier dat je als wielrenner moet drinken?

Kwaremont LifeBehindBarsnl 005

Kwaremont bier dankt haar naam aan de bekende kuitenbijter uit de Vlaamse Ardennen. De klim die je daar kunt trotseren heet de Oude Kwaremont en is vooral bekend door de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen. Tegenwoordig trotseren de deelnemers de helling enkele malen en ligt hij in het parcours als de één na laatste helling die beklommen wordt voor de finish. Tijdens de klim van ruim 2 kilometers tref je op de eerste 600 m nog gewoon asfalt. De laatste 1600 m is niets minder dan een kasseiweg. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,2% en maximaal 11% is het zeker geen helling voor watjes.

Kwaremont LifeBehindBarsnl 003

Een karaktervol en pittig blond, dat is hoe Kwaremont haar bier omschrijft. Met een alcoholpercentage van 6,6% is het een iets zwaarder bier. Bij het schrijven van een review moet je natuurlijk altijd iets vertellen over hoe een product het doet. In dit geval kan ik daar heel kort in zijn: Ik ben er niet beter van gaan fietsen. Sterker nog, eigenlijk alleen maar slechter. Mijn coördinatie en techniek lieten te wensen over en klimmen was uit den boze. Maar amaai, wat is dit een heerlijk bier! Gekheid natuurlijk over de resultaten van het bier, want dit is voor mij geen biersoort die je even rap weg tikt. Een Kwaremont moet je lekker pakken na een flinke rit, in het zonnetje, terwijl je met je fietsvrienden of vriendinnen napraat over de rit. Bier om van te genieten.

Kwaremont LifeBehindBarsnl 002

Ik kende het merk al lange tijd maar had het eigenlijk nog nooit gedronken. Hij staat inmiddels bovenaan mijn lijstje met favoriete bieren en onlangs heb ik de laatste fles soldaat gemaakt tijdens een heerlijke barbecue. Zoek je nog een leuk cadeautje voor een echte kopman (of vrouw)? Dan is een Kwaremont Blond echt een aanrader.

Kwaremont LifeBehindBarsnl 001

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl