Home Reviews Accessoires Test: Sea Sucker, een fietsendrager zonder trekhaak
Test: Sea Sucker, een fietsendrager zonder trekhaak

Test: Sea Sucker, een fietsendrager zonder trekhaak

0

Heb jij een auto zonder trekhaak? Dan is er nu een fietsendrager die je gewoon kunt monteren. De Sea Sucker is een fietsendrager die je met een aantal zuignappen op een auto kunt monteren. Jacob nam de proef op de som om te zien of de Sea Sucker de moeite waard is.

De fietsendrager bestaat uit twee delen: Het voorste deel met drie zuignappen waar je de fiets met de voorvork met een snelsluiter vastzet en het achterste deel van één zuignap, waar je het achterwiel bovenop zet en deze met een klittenband vast maakt.
De zuignappen kun je overal vastzetten op de auto zolang het maar redelijk vlak is en niet te veel gebogen oppervlak is. Bovenop het dak is er bij elke auto een plek te vinden, maar bij sommige auto’s kunnen ze bijvoorbeeld ook tegen de achterklep gemonteerd worden.

Monteren en losmaken

Je zet de zuignappen vast door een knopje wat aan de zijkant zit vaak achter elkaar in te drukken. Daarmee zuig je de zuignap vacuüm op de auto. Een vacuüm is extreem sterk en zal niet zomaar los laten, maar ondanks dat was het de eerste keer dat ik mijn fiets erop zette toch echt even wennen. Je hebt het idee dat je jouw fiets los bovenop het dak zet. Tijdens het rijden met de auto zat ik toch heel de tijd te kijken of de fiets er nog wel op stond. Na ongeveer 45 minuten ben ik bij een tankstation toch maar even gestopt om te controleren of alle zuignappen nog goed vast zaten, wat gewoon het geval was.

Bij wijze van test heb ik de Sea Sucker een keer een nacht op de auto laten zitten om te kijken of hij nog goed vast zat. Bij één zuignap was het “pompje” er een klein stukje uit gekomen, maar hij zat nog verder vast dan het minimum streepje. Kortom: hij blijft echt wel goed vast zitten. Het advies is wel om hem zo nu en dan even te controleren als je een hele lange rit moet maken.

Sea sucker fietsendrager

Het ideale aan deze fietsendrager is dat hij lekker klein is. Hij past bijna in het dashboardkastje van mijn auto. Het eraf halen is erg simpel: je pakt hem eraf net als een zuignap in de douche, als je hem met je vinger eronder pakt. Daar zit hem ook gelijk een nadeel. Je kunt jouw fiets vast zetten met een oogje wat aan de snelsluiter zit, alleen heeft dat niet heel veel nut omdat iedereen de zuignap los kan trekken door met zijn vinger eronder te pakken.

Prijs en uitvoeringen

De Sea Sucker is er in diverse uitvoeringen: voor 1, 2 of 3 fietsen waarbij de fietsen naast elkaar staan als je 2 of 3 fietsen wilt monteren. Prijzen beginnen rond 400 euro voor het systeem voor 1 fiets. Kortom: Een super handige oplossing waarbij je vooral even moet wennen aan het idee en vertrouwen moet houden in het vacuüm, want hij valt er echt niet af.

 

Jacob Jacob is als coureur altijd al een materiaalman geweest. Dit gecombineerd met zijn bedrijf Vélofysics, waar hij zich bezighoudt met fietsmetingen, training en coaching binnen het wielrennen van zowel recreant en profrenners, maakt dat hij op Life Behind Bars prima zijn ervaring kwijt kan.