Home Reviews Accessoires Test: Thule OutRide 561 fietsendrager
Test: Thule OutRide 561 fietsendrager

Test: Thule OutRide 561 fietsendrager

0

Jullie kennen het vast wel, uren in de file, slechte buitenlandse radiozenders en uren wachten bij het tankstation. Wat mij ook altijd opvalt is op welke manieren mensen hun fiets op het dak bevestigen. Achterop de trekhaak, hangend aan de achterklep of bovenop het dak. Als je de fietsen dan op zo’n dak van links naar rechts ziet bewegen krijg ik toch altijd een soort van hartverzakking. Je fiets is toch een dierbaar bezit en wil je niet het risico nemen dat deze zo van het dak valt. Uit eigen ervaring weet ik dat als je fiets van het dak valt dit niet een heel prettige ervaring is en je fiets er vaak nog slechter vanaf komt, gelukkig was dit niet mijn eigen fiets.

Voor de meeste van ons is de vakantie periode aangebroken en zal bovenstaande voor vele als muziek in de oren klinken. Zoals ook bij mij, lekker twee weken fietsen in de zon in Toscane. Maar de tijd van uren passen en meten is voorbij, je kinderen kunnen al hun speelgoed meenemen en je kan ook je vrouw weer blij maken met het feit dat ze nu weer 20 paar schoenen mee mag nemen op vakantie.

Thule_561_LifeBehindBarsnl_001

Met de Thule OutRide 561 zet je eenvoudig en professioneel je fiets op het dak van je auto. Het enige dat je hoeft te doen is je voorwiel uit je fiets te halen en je voorvork in de Thule snelspanner of quick release te zetten. Vervolgens sluit je de snelspanner en zet je deze op slot, dit hoeft uiteraard niet maar is wel aan te raden. Het achterwiel zet je vast met snelbinders, die je kan instellen op verschillende wielmaten zodat ook je mountainbike of je hoge velgen niet hoeft in te wisselen voor een lagere versie. Mocht je een fiets met schijfremmen hebben is het ook mogelijk om de Thule OutRide 561 fietsendrager te gebruiken. Ook hier is namelijk rekening mee gehouden. De schijfrem valt namelijk net naast de Thule snelspanner.

De Thule OutRide 561 kun je makkelijk verbouwen zodat je de fiets zowel aan de linkerzijde en aan de rechterzijde van de auto op slot kan zetten. Hier is goed over nagedacht, jammer dat ik hier pas achter kwam nadat ik mijn fiets aan de rechterzijde van de auto had gezet en een andere fiets aan de linkerzijde er bij wilde zetten. Misschien handig dat ik voortaan eerst de handleiding lees.

Thule_561_LifeBehindBarsnl_005

Wat doe ik nu met het voorwiel?

Je fiets staat nu op het dak en wat doe je dan met je voorwiel? Is je auto al vol dan heeft Thule ook hier weer een professionele manier op gevonden. Dit is namelijk de Thule Wheel Carrier 545-2. Ook deze bevestig je weer op je dakdrager (deze hebben wij zelf niet getest, een goed oordeel kunnen wij hier dus niet over geven). Je kan natuurlijk ook gewoon je voorwiel in de kofferbak leggen of je kan dit eventueel doen met een wieltas/hoes eromheen.

Wat krijg je in de doos?

-Een voor gemonteerde bike carrier

-Sleutels

-Verschillende T-track adapters (voor de verschillende type dakdragers)

-Beugels om de Thule OutRide 561 te bevestigen aan universele dakdragers

 Pluspunten

-Makkelijk te bevestigen

-Fiets staat stevig op het dak

-Makkelijk om te bouwen naar een linker/rechterzijde drager

-Prijs

-Compatible met universele dakdragers

 Minpunten

-Het voorwiel moet los vervoerd worden

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.