Home Berichten Accessoires Thule Carbon Frame Protector, geen risico op beschadigingen van je carbon frame
Thule Carbon Frame Protector, geen risico op beschadigingen van je carbon frame

Thule Carbon Frame Protector, geen risico op beschadigingen van je carbon frame

0

Als echte wielerliefhebber ben je natuurlijk ontzettend zuinig op je carbon-ros. Je geeft er immers een goede cent aan uit en zit dan niet te wachten op beschadigingen door vervoer. Laatst sprak ik iemand die zei dat hij zijn dure carbon frame niet in zijn fietsendrager durft te klemmen vanwege de kans op beschadigingen. Toen ik het bericht las over de nieuwe Thule Carbon Frame Protector die dit soort beschadigingen voorkomt, leek het mij een goed idee hier even een kleine post aan te wijden. 

De meeste fietsendragers maken gebruik van een arm met een grijper die om je frame heen gaat. Omdat je fiets eigenlijk altijd wel een beetje beweegt kan je frame beschadigen tijdens het vervoeren. Dit heeft vooral te maken met het oppervlak waar de druk van de grijper zit. Een carbon frame is nu eenmaal wat kwetsbaarder op dit vlak. Thule heeft hier onderzoek naar gedaan en als oplossing voor het probleem de Carbon Frame Protector ontwikkeld. Dit is een accessoire voor Thule fietsendragers dat rond het frame wordt geplaatst en in de klauw van de fietsendrager. De zacht-rubberen adapter zorgt er vervolgens voor dat de druk op je frame wordt verdeeld over een veel groter oppervlak dan normaal. Het risico op beschadigingen is hiermee eigenlijk helemaal weg.

Soms is de oplossing voor een probleem erg eenvoudig. Ook hier is dat het geval. Waarom zou je geen gebruik maken van je handige fietsendrager als je het met een dergelijk eenvoudige adapter volledig veilig voor je carbon frame kunt maken? De Thule Carbon Frame Protector is universeel toepasbaar in combinatie met de AcuTight-knop en is vanaf deze maand te koop voor € 19,95 (consumentenadviesprijs incl. BTW).

thule carbon frame protector 02

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl