Home Berichten Fietsen Tip voor de kou: Uurtje buiten/uurtje binnen.

Tip voor de kou: Uurtje buiten/uurtje binnen.

0

Op het moment is het ontzettend koud buiten, precies op het moment dat de meeste schema’s lange duurtrainingen voorschrijven. Het is niet makkelijk om goed warm te blijven als het rond of onder het vriespunt is.

 

Een tip van onze kant: Zet jouw race/koersfiets klaar op de Tacx (en start Zwift alvast op) en ga eerst anderhalf tot twee uur op jouw winterfiets of mtb buiten rijden. Anderhalf tot twee uur kun je over het algemeen goed warm houden buiten in de kou. Kom je thuis, doe je jouw overschoenen, lange broek en jack uit en spring op de Tacx die klaar staat. Rijdt lekker een uur of anderhalf op de Tacx. Je bent tegen die tijd goed opgewarmd en hebt jouw duurtraining toch af kunnen maken. Houd de intensiteit buiten wel laag, koude lucht inademen op hoge intensiteit is niet goed voor jouw lichaam en je koelt er nog erg snel van af ook.

Jacob Jacob is als coureur altijd al een materiaalman geweest. Dit gecombineerd met zijn bedrijf Vélofysics, waar hij zich bezighoudt met fietsmetingen, training en coaching binnen het wielrennen van zowel recreant en profrenners, maakt dat hij op Life Behind Bars prima zijn ervaring kwijt kan.