Home Berichten Fietsen Trek bouwt custom Project One Madone voor Amerikaanse sportheld Brett Favre
Trek bouwt custom Project One Madone voor Amerikaanse sportheld Brett Favre

Trek bouwt custom Project One Madone voor Amerikaanse sportheld Brett Favre

0

Wanneer je als fietsenmerk gevestigd bent in dezelfde stad als het American Football team The Green Bay Packers, dan heb je toch een speciale band. Er is eigenlijk dan ook niets mooiers dan een custom fiets te bouwen als afscheidscadeau, wanneer een van de grootste quarterbacks van het team stopt met spelen. Trek bouwde een custom Project One Madone voor Brett Favre voorzien van diverse bijzondere details die passen bij de 46-jarige Football speler.

Tijdens de speciale afscheidsceremonie voor Favre krijgt hij van Trek deze speciaal voor hem gebouwde racefiets. In tegenstelling tot sommige andere special editions ziet deze fiets er redelijk “rustig”  uit. Vaak zie je veel schreeuwende kleuren en speciale prints. De fiets van Favre is anders, flink anders, vooral door de subtiele verwijzingen naar zijn mooie en lange carrière. Het carbon frame van de Project One Madone is stijlvol samengesteld in metallic zwart met groen en uiteraard met zijn bijnaam ‘The Gunslinger’.

Trek-Bikes-Brett-Favre-custom-project-one-madone

Net onder de zadelpin is zijn persoonlijke nummer bij de Packers aangebracht. Dit nummer zal met zijn vertrek niet meer gebruikt worden als eerbetoon. De fiets is verder voorzien van groene accenten (verassend) , zijn naam en aan de achterzijde van het frame de kleuren van de teams waar Favre in de loop van de jaren heeft gespeeld. Het geheel heeft een Shimano Ultegra afmontage en de welbekende Bontrager carbon velgen.

Mocht er iemand binnenkort met pensioen gaan, misschien een leuke tip voor je werkgever als alternatief voor een horloge?

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl