Home Berichten Onderdelen Upgrade je bestaande crank met een Pioneer vermogensmeter
Upgrade je bestaande crank met een Pioneer vermogensmeter

Upgrade je bestaande crank met een Pioneer vermogensmeter

0

Soms wil je net iets meer dan dat je had. Een setje mooi wielen voor je fiets of een tof nieuw stuurlintje. Er zijn ook van die momenten dat je op zoek bent naar een serieuze upgrade, zoals een vermogensmeter. Voor veel rijders blijft dit toch wel een ultiem stuk gereedschap voor het analyseren van je rit. Gelukkig worden ze steeds beter betaalbaar en zie je verschillende merken meegaan in deze prijsdaling, waaronder nu ook Pioneer. Wordt het dan toch tijd om er nu een aan te schaffen?

Bij Pioneer kon je tot voor kort niet zomaar even een apparaatje kopen en aan je bestaande crank hangen. De powermeters van het merk kocht je altijd als een geheel. Had je een mooie nieuwe crank op je fiets en wilde je een Pioneer vermogensmeter dan had je toch een soort van pech en moest je een volledig nieuwe Pioneer crank aanschaffen. Best zonde natuurlijk. Gelukkig is dit nu verleden tijd en heeft Pioneer nu gekozen om ook bestaande cranks om te bouwen. Oh, en niet geheel onbelangrijk, voor een leuke prijs ook.

Voor de ombouw van je bestaande crank heb je twee opties. Je kunt je crank afgeven bij deelnemende verkooppunten of direct bij Pioneer zelf. In beide gevallen wordt je bestaande crank omgebouwd tot een variant die je normaal compleet zou moeten kopen. Zo kost een systeem voor alleen de linkerkant $499 en voor beide kanten $999. Dit scheelt serieus geld met de varianten waarbij je een volledige crank moet kopen. Met de komst van het nieuwe systeem zijn ook de prijzen voor een upgrade ineens heel aantrekkelijk geworden. Je kunt je enkelvoudige vermogensmeter upgraden naar een nieuwe variant met dubbele sensoren voor $579. Je bent je crank tussen de 4 en 7 dagen kwijt voor de ombouw, exclusief verzendtijd. Je moet echter wel beschikken over een DURA-ACE, ULTEGRA of Shimano 105 crank.

Voor veel fietsers is het misschien nu ineens wel een stuk interessanter om ook Pioneer mee te nemen in de overweging van een vermogensmeter. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg andere alternatieven, zoals de Powertap P1 pedalen waarover Jacob onlangs een blog schreef. Keuze is er in ieder geval genoeg en het schijnt dat in mei er ook zoiets als vakantiegeld om de hoek komt kijken 🙂

Power Meter Box large

 

 

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl