Home Berichten Onderdelen Van bredere banden, naar grotere derailleurwieltjes!
Van bredere banden, naar grotere derailleurwieltjes!

Van bredere banden, naar grotere derailleurwieltjes!

0

De afgelopen jaren is het rijden met een bredere band de nieuwe trend geworden voor een verbetering van het comfort en de rolweerstand. We zijn van 23 mm banden naar 25 mm en zelfs 28 mm gegaan. De laatste trend op het gebied van het reduceren van de weerstand en dus watts zijn het gebruik van grotere derailleurwieltjes!

Het is gebruikelijk dat een derailleurwieltje 11 tanden bevat. Echter zien we nu steeds vaker dat gebruik wordt gemaakt van derailleurwieltjes tot wel 19 tandjes. Een nadeel is voorlopig dat deze grote wieltjes niet passen op de standaard derailleurs. CeramicSpeed komt nu met een model die past op de Shimano Dura-Ace 9100 (mechanisch) en 9150 (Di2) derailleurs. Volgens CeramicSpeed zorgen deze derailleurwieltjes voor 30% minder frictie dan de standaard wieltjes van Shimano.

Dit nieuwe model van CeramicSpeed bestaat uit een wieltje met 13 tanden boven en 19 tanden onder en werkt in combinatie met cassettes tot 32 tanden.

 

Dit product zal er een zijn voor de echte wielerfanaat en zal hiervoor wel diep in de buidel moeten tasten. Hij is namelijk te koop vanaf €459,- op de website van CeramicSpeed en zal vanaf 5 mei a.s. worden uitgeleverd.

Patrick Patrick is een fanatiek wielrenner op de weg en in het veld. Hij rijdt wedstrijden op Elite-niveau bij DRC de Mol en loopt warm voor de nieuwste gadgets op fietsgebied. Hij is echt een Specialized man, maar kan zonder problemen warm lopen voor andere merken.