Home Berichten Accessoires Wahoo ELEMNT BOLT: Een fietscomputer met maximaal aerodynamisch voordeel
Wahoo ELEMNT BOLT: Een fietscomputer met maximaal aerodynamisch voordeel

Wahoo ELEMNT BOLT: Een fietscomputer met maximaal aerodynamisch voordeel

0

Het merk Wahoo begint de laatste tijd steeds meer terrein te winnen in wielerland en dat is niet voor niets natuurlijk. Inmiddels hebben wij van dit merk een aantal producten getest en waren aangenaam verrast. Goede kwaliteit, uitgebreide mogelijkheden en goede support. Vandaag komt het merk met een nieuw lid van de familie op de proppen, namelijk de Wahoo ELEMNT Bolt.

De ELEMNT BOLT is niet zozeer de opvolger van de eerder verschenen ELEMNT, maar meer een broertje van deze fietscomputer. Hij is gericht op wielrenners die voor maximaal voordeel gaan. Door zijn aerodynamische vorm zou hij naar eigen zeggen zorgen voor meer dan 50% vermindering van de luchtweerstand. Als je het echt van de laatste puntjes achter de komma moet hebben dan zorgt de Bolt voor nog betere prestaties.

Wahoo ELEMNT BOLT 07

Wahoo geeft een leuk onderzoek feitje mee bij de lancering van de BOLT. Door zijn aerodynamische vorm zorgt hij voor een tijdswinst van 12.6 seconden op een tijdrit van 40 kilometer met een gemiddelde snelheid van 34 km/h. Dat is lang niet gek. Bij dergelijke ritten wordt met man en macht gezorgd dat de luchtweerstand voor de rijder en het materiaal zo min mogelijk is.

Uitgerust met een hoog-contrast 2,2-inch scherm kun je hem zonder moeite lezen in de zon. Dit was een van de dingen die we op de oorspronkelijke ELEMNT ook als heel prettig ervaarde. Door middel van de Quicklook LED indicators kan hij je handig laten weten wanneer je bijvoorbeeld af moet slaan op op je route, of bepaalde doelen zijn bereikt. Je kunt hem via Wifi voorzien van updates en hoeft niet te rommelen met een kabeltje. Hij beschikt over ANT+ en Bluetooth en kan hiermee prima samenwerken met indoor trainers, versnellingssystemen en andere sensoren.

Met behulp van de special Wahoo Fitness app kun je alle schermen helemaal naar eigen wens instellen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en beschikbaar voor iOS en Android toestellen. Wahoo heft alvast de kaarten van de hele wereld er voor je opgezet, dus dat hoef je zelf niet meer te doen.

De ELEMNT BOLT is verkrijgbaar voor een prijs van €239,99. Naast de BOLT is de originele ELEMNT nu in prijs verlaagd en verkrijgbaar voor €299,99 en de ELEMNT bundel voor €379,99. Op dedigitalesporter.nl zijn de verkooppunten te vinden voor Benelux.

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl