Home Berichten Pro Cycling Wahoo komt dit jaar vaak als eerste over de streep
Wahoo komt dit jaar vaak als eerste over de streep

Wahoo komt dit jaar vaak als eerste over de streep

0

Niet alleen veel renners maken dit jaar een transfer naar een nieuwe ploeg, maar zo ook enkele partners. Een wel heel opvallende transfer is die van Wahoo Fitness. De Wahoo ELEMNT serie is dus naast de cockpit van Team Sky ook te zien op die van Bora Hansgrohe Pro team en Team Katusha. Het mooie van deze transfer is dat je het niet echt een transfer mag noemen, eerder een uitbreiding van het partnerschap.

Met deze uitbreiding worden dus Peter Sagan, Marcel Kittel, Chris Froome en Tony Martin het nieuwe uithangbord. Dit zijn enkele zeer grote namen met een lang palmares. Dat Wahoo partner wordt van Team Katusha, dat sinds de oprichting al goed is voor zo’n 234 overwinningen en 434 podiumplekken, staat dus garant voor veel exposure. Tijdens de aankomende Tour de France is er dus kans op een groene en een gele trui. Wellicht dat ze met Rafael Majka nog kans maken op de bollentrui, ons advies aan Rafael, gebruik dan de ELEMNT Mini, deze is een stuk lichter!

De teams zullen gebruik gaan maken van de Wahoo ELEMNT Bolt fietscomputer en de Wahoo TICKR hartslagmonitor. De ELEMNT Bolt is ontworpen met superieure aerodynamica. Dit komt voor de sprintkanonnen Peter Sagan en Marcel Kittel wel goed uit! Ook tijdens de tijdritten zal deze computer de grote vriend zijn van menig renner.

Foto’s ©TDWsport.com

“Ik denk dat de Wahoo fietscomputers niet alleen uitzonderlijk goed zijn qua techniek, prestaties en mogelijkheden, maar er ook gewoon cool uit zien en gebruiksvriendelijk zijn. Ze kunnen makkelijk aan mijn voorkeuren aangepast worden. Iets wat ik erg belangrijk vind.”

Peter Sagan, drievoudig wereldkampioen

De ploegen zullen vast ook gaan beschikken over de andere producten van Wahoo Fitness. De KICKR zal zeer geliefd zijn bij de renners tijdens trainingen en voorbereidingen op wedstrijden en tijdritten. Wellicht komen we dus Peter wel tegen op Zwift.

 

Met de uitbreiding van het partnerschap binnen het wielrennen is Wahoo dus verbonden met drie hele grote WorldTour ploegen. Laten we hopen dat deze samenwerking voor veel mooie overwinningen en podiumplaatsen kan zorgen. Hier profiteren wij immers allemaal van.

“We zijn extreem trots dat de snelste rijders in het peloton rijden met Wahoo apparaten. De winst die je behaalt met Wahoo producten is echt en niks bewijst dit beter dan de samenwerkingen met deze drie teams.”

Chip Hawkins, CEO van Wahoo Fitness
Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.