Home Berichten Accessoires Wahoo lanceert nieuwe KICKR tijdens Eurobike
Wahoo lanceert nieuwe KICKR tijdens Eurobike

Wahoo lanceert nieuwe KICKR tijdens Eurobike

0

Tijdens Eurobike introduceerde Wahoo haar nieuwste trainer aan het publiek. Wij wisten natuurlijk al dat hij eraan kwam, maar mochten het helaas nog niet met jullie delen. Inmiddels mag het wel en kunnen we vertellen dat de KICKR een upgrade heeft gehad. Benieuwd wat het team van Wahoo heeft verbetert? 

Een van de meest storende eigenschappen van een trainer is geluid. Een beetje is niet erg, maar sommige producten wil je liever niet gebruiken als je buren al liggen te slapen. De KICKR van Wahoo was al aardig stil, maar de nieuwe versie is nog 14% stiller geworden. Een eigenschap die iedere gebruiker graag terug ziet. Naast de geluidsreductie is ook het weerstandalgoritme verandert. Dit wil zeggen dat hij nog beter in staat is om versnellingen en vertragingen te verwerken wat uiteindelijk het realisme nog meer ten goede komt.

Wahoo KICKR

Veel van de wijzigingen vloeien voort uit het gebruik van het apparaat door het team van Sky. Zij gebruiken de trainers voor het trainen, opwarmen en afkoelen na een wedstrijd. De feedback van bekende rijders als Chris Froome zorgt ervoor dat Wahoo haar product steeds beter kan maken. Daarnaast is het nieuwe ontwerp en de behuizing natuurlijk ook onderdeel van het totaal plaatje. Hij heeft nu een vermogensoutput van 2000W, kan maximaal nu een stijgingspercentage van 20% aan en laat je door middel van leds zien wat de status is van de ANT+ en Bluetooth verbinding.

De nieuwe KICKR kost €1299,00. Kijk op www.dedigitalesporter.nl voor verkooppunten in de Benelux.

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl