Home Berichten Accessoires Wahoo lanceert scherp geprijsde ELEMNT MINI fietscomputer
Wahoo lanceert scherp geprijsde ELEMNT MINI fietscomputer

Wahoo lanceert scherp geprijsde ELEMNT MINI fietscomputer

0

Wahoo is lekker op dreef. Dit jaar lanceerde zij de ELEMNT Bolt, een aerodynamische uitvoering van de ELEMNT voor fietsers die echt het maximale willen halen op hun setup. Ook al is de Bolt een stukje goedkoper dan de ELEMNT, heeft Wahoo eigenlijk niets in het segment voor diegene met een beperkt budget. Tenminste, ik moet zeggen “had” in plaats van “heeft”, want vandaag lanceert Wahoo de kleinste telg uit de familie. Welkom ELEMNT MINI, volwaardige fietscomputer voor een scherpe prijs.

Hij is misschien klein, maar is wel voorzien van alles dat je in een fietscomputer zoekt. Het voornaamste daarbij is natuurlijk de zeer lage instapprijs. Bij de keuze voor een nieuwe fietscomputer zie je al snel veel modellen voor een hoge prijs. Prima voor de mensen met een groter budget, maar vaak lastig voor het instap segment of de wielertoerist. Met de komst van de ELEMNT MINI heeft Wahoo in beide segmenten iets te bieden.

Leuk dat hij een scherpe prijs heeft, maar wat krijg je er dan voor? Dit is natuurlijk het belangrijkste voor ons als wielrenners, want je hebt iets in je hoofd en dat moet zo’n apparaatje op je stuur toch weten te vertalen. De MINI is voorzien van een 1.8-inch Lcd-display. Ook hier vinden we weer het monochrome scherm wat kenmerkend is voor Wahoo. Hij weegt slechts 31,2 gram, dus je hoeft niet bang te zijn dat je extra moet trappen om de berg op te komen.

De MINI is voorzien van de mogelijkheid om via ANT+ sensoren aan te sluiten. Alle reeds bestaande sensoren van Wahoo zijn geschikt om te gebruiken. In de set krijg je alvast de snelheidssensor erbij en kun je zelf de optionele cadanssensor en TICKR-hartslagmeter los bestellen. Dit geeft je natuurlijk de beste controle over je workout. Wahoo verwacht binnenkort ook ondersteuning voor sensoren van derden toe te kunnen voegen aan de MINI.

Wahoo ELEMNT MINI closeup

Neem je altijd een smartphone mee als je gaat fietsen? Vast wel, want je Instagram account en Strava profiel moeten toch voorzien worden van wat Cyclingpics? Je kunt de ELEMNT Mini ook koppelen aan je smartphone om bijvoorbeeld Live Segment te kunnen gebruiken op Strava. Ook je notificaties van je smartphone worden op het scherm weergegeven. Gekoppeld aan je smartphone kun je ook Bluetooth sensoren gebruiken via de Wahoo app.

Nou daar komt ‘tie’ dan, de prijs van de ELEMNT MINI. Voor €89,99 heb je hem namelijk al in bezit, inclusief de ANT+ snelheidssensor. Voor die prijs heb je er in de markt niet veel en al zeker niet zo uitgebreid. Wat ons betreft een slimme zet van Wahoo. We verwachten binnenkort een uitgebreide review van de ELEMNT MINI voor je te hebben.

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl