Home Berichten Algemeen Wat je kan doen tijdens de winter!
Wat je kan doen tijdens de winter!

Wat je kan doen tijdens de winter!

0

Tijdens de winterperiode is het voor enkele toerfietsers lastig om bezig te zijn met hun favoriete sport. Er zijn echter tal van mogelijkheden om toch bezig te zijn met je hobby. Wij hebben er zoveel mogelijk voor je op een rijtje gezet.

Spinning

Spinning, het fietsen in groepsverband op muziek binnen in een sportschool. Op de meeste sportscholen kan je deelnemen aan deze groepsles. Je kan zelfs gebruik maken van je fietsschoenen, dit geeft je nog meer het gevoel alsof je echt op je racefiets zit. Het heeft echter geen zin om je warm aan te kleden, want koud ga je het zeker niet krijgen. Veel mensen kiezen ervoor om in een body te gaan spinnen. Neem wel voldoende drinken, water of een isotone drank en een handdoek mee.

Fietstrainer

De fietstrainers, we kennen ze allemaal. Je hebt er tegenwoordig zoveel, maar waar doe je nu goed aan. Welke je ook kiest, het grote voordeel is dat je op ieder moment van de dag binnen in huis kan fietsen.

Mijn voorkeur gaat uit naar twee type trainers. De losse rollerbank waar je echt het gevoel krijgt alsof je op de weg fietst. Ik gebruik deze altijd in combinatie met mijn baanfiets. Dit omdat je continue op een rollerbank moet blijven trappen en moet bijsturen. Dit voelt hetzelfde als op een baanfiets rijden waar je ook niet je benen stil kan houden.

Mijn andere voorkeur gaat uit naar een smart trainer, zoals bijvoorbeeld de Wahoo KICKR SNAP. Je kan het ook prima doen met een ander merk smart trainer, zoals een Tacx of Elite. Het grote voordeel van een smart trainer is dat je kan fietsen in een virtuele wereld. Deze wereld, in combinatie met het wisselende vermogen, zorgt ervoor dat je trainingen perfect kan afstemmen op de behoeftes en doelen die je hebt. Patrick doet dit bijvoorbeeld met TrainerRoad, Martijn en ik doen dit weer met Zwift.

Modder of zand?

Mocht je toch lekker buiten willen fietsen, dan kan je er voor kiezen om de mountainbike of de crossfiets te pakken. Je kan met je crossfiets prima deelnemen aan toertochten of gewoon lekker blijven fietsen op de weg. Bij ons in de regio zijn de regiocross en de vossenjacht erg populair. Je kan aan deze onderdelen ook deelnemen als je een MTB hebt.

Je kan er ook voor kiezen om enkele aanpassingen op je MTB te doen zodat je nog beter deel kan nemen aan strandraces. Deze zijn sinds afgelopen weekend ook weer van start gegaan en zullen nog duren tot in het nieuwe jaar.

Hout

Ben je net als ik geen fan van modder en kou, dan kan je er ook voor kiezen om lekker binnen op de baan te gaan fietsen. Dit kan op drie locaties in Nederland, Apeldoorn, Alkmaar en Amsterdam. Je kan hier een speciale fiets huren. Ik raad je wel aan om een cursus te volgen, waarbij je enkele regels en tips krijgt en deze zijn altijd mooi meegenomen.

Zijn wij nog iets vergeten toe te voegen aan deze lijst, laat het ons zeker weten! Heb je een leuke foto van jouw wintertraining, gebruik dan de hashtag #lifebehindbars op Instagram.

 

 

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.